Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

TΕΡΜΑ ΟΙ ΣΤΟΛΕΣ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

No Comments Share:

Eλεύθερο πλέον το ντύσιμο στα σχολεία

Δημοσιεύτηκε οδηγία που αφήνει πλέον ελεύθερο το ντύσιμο στα υπαγόμενα στο Υπουργείο Παιδείας σχολεία.

Η σχετική με τα ρούχα των μαθητών ρύθμιση δημοσιεύτηκε σήμερα στην εφημερίδα της κυβερνήσεων.

Σύμφωνα με αυτήν πλέον οι μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων είναι ελεύθεροι να επιλέγουν τα ρούχα τους.

Εκτός από κάποιους περιορισμούς οι μαθητές θα μπορούνε να φοράνε τα ρούχα που επιθυμούνε και δεν θα επιβάλλεται κάποιος τύπος ντυσίματος.

Στα δε ιδιωτικά σχολεία τα ρούχα θα καθορίζονται από την διοίκηση του σχολείου σύμφωνα με την θέληση του 60% των κηδεμόνων των μαθητών.

Στην τροποποίηση αυτή αναφέρεται πως οι μαθήτριες που πηγαίνουν σε θρησκευτικά γυμνάσια και λύκεια θα μπορούνε να φοράνε την μαντίλα και το ίδιο ισχύει και για τις μαθήτριες που θα επιλέγουν το μάθημα Κορανίου και φοιτούνε στα υπόλοιπα γυμνάσια-λύκεια.

………………..

Οι περιορισμοί που επέρχονται με την ρύθμιση αυτή έχουν εξής : ΟΙ μαθητές εκτός από το σήμα και την κονκάρδα του σχολείου, απαγορεύεται να φοράνε διακριτικά, σύμβολα, εμβλήματα και παρόμοια κοσμήματα.

Απαγορεύεται να φοράνε ρούχα που επηρεάζουν αρνητικά την υγεία του ανθρώπου και δεν είναι ανάλογα με την εποχή.

Απαγορεύεται να φοράνε ρούχα σκισμένα, με τρύπες ή διάφανα.

Απαγορεύεται να φοράνε σορτς που τονίζουν τις γραμμές του σώματος, ρούχα τύπου καλτσόν, φούστες που είναι πιο πάνω από το γόνατο, φούστες με μεγάλο σκίσιμο, κοντά παντελόνια, αμάνικα πουκάμισα και αμάνικες μπλούζες.

Απαγορεύεται η χρήση ειδών που θα ενέχουν πολιτικό συμβολισμό, όπως και φουλάρια, μπερέ, καπέλα, τσάντες και άλλα που θα περιέχουν φράσεις.

Εντός του σχολείου θα πρέπει τα κεφάλια των μαθητών να είναι ανοιχτά, τα μαλλιά καθαρά, χωρίς μπογιές και μακιγιάζ, ενώ δεν επιτρέπεται μουστάκι και μούσι.

…………..

 Haberler.com 27/11/2012

Previous Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΞΑΝΘΗΣ

Next Article

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *