Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΦΤΗ ΚΕΣΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ !

No Comments Share:

Μουφτής Κεσσάνης : Αν ο Άγιος Βασίλης ήταν τίμιος άνθρωπος δεν θα έμπαινε από τον μπατζά αλλά από την πόρτα

 Ο μουφτής Κεσσάνης Σουλεϊμάν Γενιτσερί δήλωσε : Δεν υπάρχει κανένας Άγιος Βασίλης. Υπάρχει ένας Άγιος Νικόλαος, αλλά ο άλλος είναι κάτι το φτιαχτό. Ο Άγιος Βασίλης μπαίνει από το μπατζά και από το παράθυρο. Αν όμως ήταν σωστός και έντιμος θα έμπαινε από την πόρτα.

ΚΕΣΑΝΗ – Ο μουφτής Γενιτσερί ανέφερε πως το γλέντι για την πρωτοχρονιά δεν περιλαμβάνεται στην κουλτούρα μας και είπε ότι ¨Με ότι και αν προσπαθούν κάποιοι να πούνε ότι μοιάζει, αυτό είναι δικό τους¨.

………………..

Ο Γενιτσερί δήλωσε : ¨Ιεροποιούμε μια εκδήλωση που προέρχεται από τον χριστιανισμό και προσπαθούμε να γίνουμε σαν εκείνους. Έτσι εμφανίζεται μια ζωή σαν εκείνων. Μα γιατί εμείς να ζήσουμε σαν εκείνους ; Αυτοί ζούνε σαν εμάς ;Εμείς εισαγάγαμε τα Χριστούγεννα από τον Χριστιανικό κόσμο. Τα Χριστούγεννα δεν είναι δική μας γιορτή. Όταν αρχίζει κάποιος να λέει ¨Να ζήσω σαν χριστιανός¨ αυτό γίνεται επικίνδυνο. Όταν κάποιος λέει ¨Γλεντά ο κόσμος, να γλεντήσω κι εγώ¨ αυτό διαφέρει ανάλογα με την φύση της ψυχαγωγίας. Αν όμως φτάνουμε σε γλέντια με κρασί και ποτά τότε αυτό είναι αμαρτία.

Δεν είναι σαφές αν υπήρξε όχι Άγιος Βασίλης. Αναφέρεται ένα μέρος και λέγεται πως έζησε εκεί. Πρόκειται όμως για προσωπικότητα που έβγαλε ο Χριστιανικός κόσμος. Ο Άγιος Βασίλης μπαίνει από τον μπατζά και το παράθυρο. Αν ήταν τίμιος άνθρωπος δεν θα έμπαινε από τον μπατζά αλλά από την πόρτα. Εμείς μπαίνουμε από την πόρτα. Στο Κοράνι αναφέρεται πως ¨Να μπαίνετε στα σπίτια από την πόρτα¨. Εκείνος γιατί μπαίνει από τον μπατζά ;¨.

Εφ. Ραντικάλ 27-12-2011

Previous Article

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΛΜΑΖ

Next Article

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *