Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ο Τούρκος ¨Ρωμανός Διογένης¨ ανησυχεί για την ασφάλεια του ! – Ταινία για το Ματζικέρτ…

0 σχόλια Share:

Ματζικέρτ 1071 : Τα γυρίσματα για την καταστροφή του Βυζαντίου άρχισαν στο Ικόνιο

Ματζικέρτ 1071, η ταινία για την καταστροφή του Βυζαντίου οποίας την παραγωγή και την σκηνοθεσία ανέλαβε ο Μπιλάλ Καλιοντζού, άρχισε γυρίσματα στο Ικόνιο. Η ταινία που έχει ως θέμα την νίκη του Ματζικέρτ, ζωντανεύει με έναν τεράστιο προϋπολογισμό ύψους 14 εκ. λιρών. Στο καστ περιλαμβάνονται γνωστά ονόματα ‘όπως; Οι Βιλντάν Ατασεβέρ, Τζεγκίζ Τζοσκούν, Χαλούκ Πιγιές και Τζανέρ Κουρταράν

…………

Στις σκηνές μάχης χρησιμοποιήθηκαν 100 άλογα, ενώ για τα γυρίσματα της ταινίας προτιμήθηκαν φυσικά κτίρια. Στην παραγωγή της η ταινία δεν στερήθηκε της στήριξης των ηγετών του κράτους μας.

……

Η Βιλντάν Ατασεβέρ δήλωσε: ¨Είμαι εδώ 15 μέρες. Γυρίζουμε ταινία εποχής, την πολύτιμη ιστορία του Ματζικέρτ. Στην ταινία χρησιμοποιούμε την αρχιτεκτονική των Οθωμανών, είναι σημαντικό ότι γυρίζουμε όχι σε πλατό αλλά σε πραγματικά κτίρια, είναι ανάγκη να διαφυλάξουμε την ιστορία. Η ομάδα της ταινίας γενικά αποτελείται  από άντρες, αλλά εγώ είμαι η βασίλισσα του πλατό. Παίζω την βασίλισσα Ευδοκία. Λένε πως ¨κόλλησα¨με εκείνη την εποχή….. Εκείνη την περίοδο ενδυναμώθηκαν τα εθνικά μας συναισθήματα, για αυτό τον λόγο υπάρχει ενδιαφέρον για την ιστορία. Στην ταινία είναι ανάγκη να περιγραφεί πολύ καλά το πώς μπήξαμε την σημαία μας, τα ήθη, τα έθιμα, οι αξίες και η μουσική μας, διότι εμείς μόνο με τον δικό μας πολιτισμό μπορούμε να προοδεύσουμε¨.   

……………..

Τζανέρ Κουρταράν : Ο τουρκικός λαός να αντιμετωπίσει με κατανόηση τον ρόλο μου

¨Τα γυρίσματα πάνε καλά, το ότι είναι ταινία εποχής και πραγματική ιστορία είναι κάτι που προκαλεί ενθουσιασμό. Παίζω τον αυτοκράτορα Ρωμανό Διογένη της Ανατολικής Ρώμης. Μου αρέσει το ότι ένας Τούρκος παίζει τον ¨Ρωμαίο¨….. Υπάρχει η σκληρή στάση του ¨Ρωμανού¨ απέναντι στους Τούρκους, ελπίζω να μην με λιντσάρουν. Πιστεύω πως ο λαός μας θα αντιμετωπίσει με κατανόηση τον ρόλο μου. Η χώρα μας είναι πολύ εθνικιστική, για μερικούς μήνες ή δεν θα βγω στον δρόμο ή θα βγω με προστασία¨.

…………..

https://www.yeniakit.com.tr/haber/malazgirt-1071-bizansin-kiyameti-filminin-cekimleri-konyada-basladi-954523.html

17/11/2019

Σχ:  Το έργο ενισχύθηκε οικονομικά από το κράτος διότι συμβάλει στην εθνική αυτοσυνειδησία των Τούρκων. Εξ ου και οι δηλώσεις της 1ης ηθοποιού…Εντυπωσιακό το να φοβάται (!) ο Τούρκος ηθοποιός που παίζει τον Διγενή…

Στην Ελλάδα φανταζόμαστε την ίδια εποχή μπορεί να γυρίζεται το εξής έργο : Η Μαρία αγαπά τον Γιάννη, μετά όμως έρχεται ο ¨χαρισματικός¨ Σουδανός Αμπντούλ που συνεπαίρνει την Μαρία. Και την ώρα που εκείνη αφήνεται στην αγκαλιά του… τους τσακώνει ο άντρας του Αμπντούλ !….. Εννοείται πως η ¨Μαρία¨ στο έργο θα  έχει 4 σκυλιά….

Previous Article

Δηλώσεις Τούρκου υπουργού Αμύνης για το Εθνικό Πολεμικό Αεροσκάφος

Next Article

Εκπρόσωπος του Ερντογάν : ΟΙ S-400 θα ενεργοποιηθούν κανονικά

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Sed leo felis odio tristique lectus eget venenatis, quis, pulvinar ut