Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨Μόνο αν καλυφθεί η πλάτη της γυναίκας θα εκτεθεί ο πίνακας¨ !

No Comments Share:

Η Διεύθυνση Νεολαίας και Αθλητισμού έβγαλε από μία έκθεση ζωγραφικής που θα οργανωθεί στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, δύο πίνακες με το αιτιολογικό πως ήταν άσεμνοι. Το πανεπιστήμιο δήλωσε πως αν η πλάτη της γυναίκας που εικονίζεται στον πίνακα καλυφθεί, τότε το έργο θα γίνει δεκτό στην έκθεση! Η Διεύθυνση Νεολαίας και Αθλητισμού, αναφορικά με δύο πίνακες που θα περιλαμβάνονταν στην έκθεση ζωγραφικής φοιτητών που θα οργανωθεί στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ζήτησε είτε να μην περιληφθούν είτε με κάποιο τρόπο οι εικονιζόμενες φιγούρες να καλυφθούν. Σύμφωνα με την είδηση του Αρντα Οζαρντα από το Egedebirgun.com, οι λογοκριμένοι αυτοί πίνακες περιλαμβάνουν, ο ένας δύο φιγούρες που αγκαλιάζονται και ο άλλος την πλάτη μιας γυναίκας.

ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Σε έναν από τους ελέγχους των εργασιών που έγιναν, αναφέρθηκε πως αν καλυπτόταν το ντεκολτέ της γυναίκας τότε ο πίνακας θα μπορούσε να γίνει αποδεκτός. Αναφέρεται πως και στο παρελθόν είχαν γίνει παρόμοιοι έλεγχοι αλλά δεν είχαν υπάρξει ξανά τέτοιου είδους λογοκρισία ή απαγόρευση.

ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΕΝΣΤΑΣΗ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Οι φοιτητές των οποίων οι πίνακες κρίθηκαν άσεμνοι και απαγορεύτηκαν υπέβαλαν ένσταση στην Διεύθυνση Πολιτισμού και Αθλητισμού και ζήτησαν να συμπεριληφθουν οι πίνακες τους στην έκθεση. Τώρα περιμένουν απάντηση.

Να οι δύο απαγορευμένοι πίνακες :

 http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/1386667/Universite_iki_resmi__mustehcen__buldu__Sirt_dekoltesi_kapatilirsa_sergiye_aliriz.html
10/5/2019
Previous Article

Νικηταράς : Πέθανε φτωχός, άστεγος και ξεχασμένος…

Next Article

Μεγάλη αύξηση στα μυστικά κονδύλια, που χειρίζεται ΜΟΝΟ ο Ερντογάν…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *