Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

LGBT KAI ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

0 σχόλια Share:

Τρίτη από το τέλος η Τουρκία στην φιλικότητα προς την ομοφυλοφιλία

65

Στην κατάταξη που έκανε το Διεθνές LGBT μετείχαν 49 χώρες από την Ευρώπη. H βαθμολογία για κάθε χώρα βγαίνει με βάση τα δικαιώματα των LGBT. Η Τουρκία βρίσκεται στην 46η θέση.

Σύμφωνα με το G-zone η πλέον φιλική στην ομοφυλοφιλία χώρα είναι η Μάλτα με βαθμολογία 89%, ακολουθεί η Αγγλία με 86% και μετά το Βέλγιο με 82%. Στην Μάλτα δεν υπάρχει ακόμη νόμος που να νομιμοποιεί όπως στην Αγγλία την ισότητα των γάμων. Ο ορισμός της όμως στην κορυφή της βαθμολογίας τον έφερε ο νόμος που έχει θεσπίσει για τα εγκλήματα μίσους κατά των LGBT αλλά και η νομοθεσία που ψήφισε σχετικά με την συντροφικότητα.

Σύμφωνα με την βαθμολογία της Διεθνούς  LGBT (The International Lesbian Gay Association) η Τουρκία βρίσκεται στην Τρίτη θέση από το τέλος. Η Τουρκία βρίσκεται στο τέλος μαζί με την Ρωσία και το Αζερμπαϊτζάν.

Στην κατάταξη των χωρών λαμβάνονται ως κριτήρια  η ελευθερία έκφρασης των LGBT, η ισονομία, η ύπαρξη νόμων κατά των διακρίσεων, η νομοθεσία περί γάμου και συντροφικότητας, η ένταση της ρητορικής μίσους και η προσέγγιση της οικογένειας.

Στην Τουρκία δεν υπάρχει κανένα δικαίωμα για τους LGBT, ούτε κάποια αποτρεπτική της ομοφοβίας ρύθμιση.

Εφ. Τζουμχουριέτ 16/10/2015

Previous Article

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΟΚΤΑΜΗΝΟΥ ΤΟΥ 2015

Next Article

ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΑΠΟ ΚΕΡΑΥΝΟ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *