Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΠΑΝΙΟΤΑΤΟΥ ΖΩΟΥ — BINTEO

No Comments Share:

Λεοπάρδαλη της Ανατολίας το ζώο που σκότωσαν οι τσομπάνηδες ;

leopar

Τσομπάνηδες στο χωριό Σολμάζ στην επαρχία Τσινάρ του νομού Ντιγιαρμπακίρ σκότωσαν με καραμπίνα ένα άγριο ζώο που τους επιτέθηκε. Το σκοτωμένο ζώο φέρεται να είναι η ¨Λεοπάραδαλη της Ανατολίας¨, ζώο που πιστευόταν πως είχε εκλείψει. Ο καθηγητής βιολογίας Αχμέτ Κιλίτς από το πανεπιστήμιο Ντίτζλε, ανέφερε πως ¨Είναι ένα πολύ σπάνιο είδος. Είναι θαύμα που εμφανίστηκε ξανά¨.

Ο Μεχμέτ και Κασίμ Καπλάν έβοσκαν τα πρόβατα στο 70 σπιτιών οικισμό Σολμάζ της επαρχίας Τσινάρ, όταν στις 10:00 δέχτηκαν επίθεση από άγριο ζώο που έμοιαζε με λεοπάρδαλη. Ο Μαχμούτ Καπλάν βλέποντας το άγριο ζώο να ετοιμάζεται να κομματιάσει τον ξάδερφο του, υποχρεώθηκε να πυροβολήσει με το όπλο που είχε μαζί του. Το ζώο ξεψύχησε , ενώ ο Κασίμ Καπλάν μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο με πληγές σε χέρια και πόδια.

Ο Κασίμ Καπλάν ανέφερε πως φοβήθηκε πολύ και περιέγραψε λέγοντας : ¨Ξαφνικά μου επιτέθηκε. Ο βρυχηθμός του με φόβισε πολύ. Προσπάθησα να αντισταθώ, αλλά με έριξε κάτω και ήρθε από πάνω μου. Τότε ο ξάδερφος μου το πυροβόλησε και το σκότωσε¨.

Όταν αναφέρθηκε πως πρόκειται για ¨Λεοπάρδαλη Ανατολίας¨, ‘έφθασαν υπάλληλοι του δασαρχείου και ενημερώθηκαν σχετικά. Το σώμα του ζώου μεταφέρθηκε για έρευνα στην Κτηνιατρική σχολή του πανεπιστημίου Ντίτζλε.

Ο πάρεδρος του χωριού Αμπντουλλάχ Καπλάν ανέφερε πως σύμφωνα με τις περιγραφές ηλικιωμένων, κατά τα τελευταία 100-150 χρόνια τέτοιο ζώο δεν έχει εμφανιστεί στην περιοχή.

……………..

Ο καθηγητής βιολογίας Αχμέτ Κιλίτς από το πανεπιστήμιο Ντίτζλε δήλωσε πως ¨Πιστευόταν πως η λεοπάρδαλη της Ανατολίας ήταν ένα είδος που είχε εκλείψει, η επανεμφάνιση του είναι ένα θαύμα¨ και συνέχισε λέγοντας : ¨Η επανεμφάνιση της λεοπάρδαλης της Ανατολίας, ενός είδους το ο οποίο εδώ και αιώνες είχε εκλείψει με χαροποίησε πολύ. Έρχονται φήμες πως μπορεί να υπάρχει και στο Χακκάρι. Αλλά η εμφάνιση του στην επαρχία Τσινάρ αποτελεί ένα θαύμα. Στην περιοχή είχαν φανεί αγριόγατες. Είχαν φανεί διάφορα φίδια και αρπακτικά πουλιά, αλλά λεοπάρδαλη, χρόνια τώρα ούτε είχα δει ούτε είχα ακούσει.

……………

Εφ. Χουριέτ 3/11/2013

Previous Article

ΕΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΕΙΜΕΝΟ…

Next Article

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ- ΤΟΥΙΤΣ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΚΑΙ ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΗ ΞΑΝΘΗΣ ΑΧΜΕΤ ΜΕΤΕ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *