Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ LEGO !

No Comments Share:

Aντίδραση από τους Τούρκους της Αυστρίας για το ¨Jabba¨ της εταιρίας Lego

Oμάδες Τούρκων στην Αυστρία αντέδρασαν όταν το κάστρο που κατασκεύασε η εταιρία Lego για τον χαρακτήρα ¨Jabba the Hutt” της ταινίας Πόλεμος των Άστρων, ισχυρίστηκαν πως μοιάζει με την Αγία Σοφία. Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως το παιχνίδι παρουσιάζει τους Ασιάτες και τους εξ ανατολών ως δόλιους και εγκληματίες.

Στην ανακοίνωση της Τουρκικής Κοινότητας Αυστρίας ζητείται από τους παραγωγούς της Lego να ζητήσουν συγγνώμη, διότι όπως αναφέρουν προσέβαλαν τις θρησκευτικές και πολιτιστικές τους αξίες.

Στο επεισόδιο ¨Επιστροφή των Τζεντάι¨ της σειράς επιστημονικής φαντασίας ¨Πολέμου των Άστρων¨, ο Jabba είναι ένας κακός χαρακτήρας που είναι σαν μπάλα από λάσπη, οποίος πιάνει αιχμάλωτο τον αγαπημένο πρωταγωνιστή της σειράς αυτής τον Han Solo και βάζει την πριγκίπισσα Λεγιά να εργάζεται ως σκλάβα.

Η Τουρκική Κοινότητας Αυστρίας υποστηρίζει πως το κάστρο στο σετ παιχνιδιών της Lego που σχεδιάστηκε ως κάστρο του Jabba, μοιάζει με την Αγία Σοφία και με ένα άλλο τζαμί της Βηρυτού.

Με αυτό το σχεδιάγραμμα στην ιστοσελίδα της η Τουρκική κοινότητα Αυστρίας κάνει την αντιπαραβολή.

Στην ανακοίνωση της τουρκικής κοινότητας αναφέρεται πως αντιδρούν και στα αξεσουάρ που δίνονται μαζί με το παλάτι, διότι ¨ Ο τρομοκράτης Jabba καπνίζει ναργιλέ και του αρέσει να σκοτώνει τα θύματα του. Η άσχημη φυσιογνωμία του Jabba και όλες οι εικόνες, επιχειρούν να δείξουν τους Ασιάτες και τους εξ ανατολών προερχόμενους ως δόλιους και εγκληματικούς χαρακτήρες, κάτι δηλαδή πλήρες από προκαταλήψεις και χυδαία υπονοούμενα.

………………………….

Η διευθύντρια δημοσίων σχέσεων της Lego Καταρίνα Σάσσε, ανέφερε πως δεν υπάρχει κάποια αναφορά ανάμεσα στο παλάτι του Jabba και στα τζαμιά και είπε : ¨ Δεν υπάρχει καμία πρόκληση στο προϊόν μας σε σχέση με κτίριο, άτομο ή και τζαμί. Λυπόμαστε αν το προϊόν μας προκάλεσε παρεξηγήσεις στην τουρκική κοινότητα. Όταν σχεδιαζόταν αυτό το παιχνίδια η μόνη μας αναφορά ήταν τα κείμενα του Πολέμου των Άστρων.

Eφ. Χουριέτ 24/1/2013

Previous Article

ΣΤΗΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΟΤ

Next Article

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΙΕΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΩΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *