Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Η “αγκαλιά¨ που άνοιξε η Τουρκία στους μετανάστες…

0 σχόλια Share:

Η υπερασπίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Λέμαν Γιουρτσεβερ και η κοινωνική λειτουργός Μπέρτον Ατεσμεν πήγα στην Ανδριανούπολη για να εξετάσουν την κατάσταση των προσφύγων.

…….

” Οι πρόσφυγες με τους οποίους μιλήσαμε, μας είπαν πως μετά από τον θάνατο των Τούρκων στρατιωτών στην Ιντλίμπ, ακόμα και οι πιο αγαπητοι τους γείτονες άρχισαν να τους προσβάλλουν. Κάποιοι τους έλεγαν “ξεκουμπιστείτε”, ενώ υπήρξαν και κάποιοι που εφάρμοσαν φυσική βία.  Μάλιστα αυτή την κατάσταση δεν μας την εξέφραζαν ιδιαίτερα, διότι φοβόταν μήπως υποστούν άσχημη συμπεριφορά. Πρόσφυγας που ήρθε εκεί από τη Σαμψούντα ανέφερε πως υπέστη ρατσιστικές προσβολές από ένα γείτονα που τον αγαπούσε πολύ. Ενώ ένας άλλος Αφγανός που εργαζόταν σε μία επιχείρηση, ανέφερε πως το αφεντικό του δεν του έδωσε καν τα χρήματα που δικαιούνταν και όταν αυτός ρώτησε το λόγο εκείνος του είπε “Ξεκουμπίσου, εδώ δεν έχει λεφτά για σας, εσείς σκοτώσατε τους στρατιώτες μας”. Όταν μας τα περιέγραφαν αυτά, συχνά έλεγαν “Εμείς δεν είμαστε άνθρωποι;. Ανέφεραν πως είχαν έρθει στην Τουρκία αποφεύγοντας τον πόλεμο αλλά εδώ αποκλείστηκαν από παντού και δεν μπορούσαν να αποκτήσουν κανένα κοινωνικό δικαίωμα”.

Η Γιουρτσεβερ ανέφερε πως οι πρόσφυγες στην Αδριανούπολη μένουν σε απάνθρωπες συνθήκες. Είπε πως στο χώρο του ΚΤΕΛ όπου μένουν εκατοντάδες άτομα υπάρχουν μόνο τρεις κινητές τουαλέτες για τις οποίες πληρώνει ο καθένας τρεις λίρες για τη χρήση τους.
Η Γιουρτσεβερ είπε πως αν και το ΚΤΕΛ μέσα έχει αρκετό χώρο δεν τους βάζουν μέσα και αφήνουνε οικογένειες με παιδιά να είναι έξω στο κρύο. Ανέφερε πως κάποιες ΜΚΟ φέρνουν βοήθεια σε αυτούς που έχουν ανάγκη (όπως κουβέρτες) οι οποίες όμως δεν φτάνουν για όλους.
……
“Όταν τους είπα ότι το να περάσουν τα σύνορα είναι επικίνδυνο η απάντηση όλων ήταν η ίδια. “Μα εμείς κάθε μέρα πεθαίνουμε, μας δέρνουν και μας προσβάλλουν”.  Πρόσφυγας που ήρθε από την Καισάρεια, μου είπε πως έδειραν τη σύζυγό του μπροστά στα μάτια του και ότι αυτό ήταν το πιο ντροπιαστικό γεγονός που του συνέβη στη ζωή του. Η γυναίκα βρισκόταν σε ένα μάρκετ και επειδή δεν ήξερε τη γλώσσα, μπροστά στα παιδιά της υπέστη επίθεση από τις άλλες γυναίκες που βρίσκονταν εκεί . Ενας άλλος πρόσφυγας μας είπε ότι μόλις είχε παντρευτεί αλλά επειδή δεν μπορούσε να συντηρήσει τη γυναίκα του θέλει να πάει στην Ευρώπη. Ενας άλλος μας είπε πως οι δυνάμεις ασφαλείας τον υποχρέωσαν μαζί με τη γυναίκα του και τα παιδιά του να περάσουν τον Έβρο. Μας έλεγαν πως “Εδώ περνάμε πολύ δύσκολα, δίνουμε μία μάχη ζωής και θανάτου, δεν ξέρουμε το πότε θα συμβεί επίθεση στα σπίτια μας, ε και στο σύνορα το ίδιο είναι. Ή θα πεθάνουμε ή θα ζήσουμε μία ζωή ανθρώπινη…”.

…….

https://anfturkce.com/guncel/sinirdaki-mueltecilerin-drami-irkcilik-pazarlik-caresizlik-138158

11/3/2020

Previous Article

Οι εντυπώσεις των Τούρκων δημοσιογράφων από τα ελληνικά σύνορα…

Next Article

Τούρκος υπουργός Υγείας : “Εντοπίσθηκε το πρώτο κρούσμα κοροναϊού

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *