Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΑΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ¨ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ¨

No Comments Share:

Μηδενική ανοχή: Το έργο ¨Κωνσταντινούπολη¨ απομακρύνθηκε μετά από απειλές και όχι μετά από αντιδράσεις

ahmet-gunestekin-konstantiniyye

Αποκαλύφθηκε πως το έργο ¨Κωνσταντινούπολη¨ του καλλιτέχνη Αχμέτ Γκιουνεστεκίν, απομακρύνθηκε από το Ατακιοϊ της Κωνσταντινούπολης όπου εκτίθετο, μετά από απειλές.

Το έργο αυτό του Γκιουνεστεκίν παρουσιάστηκε πέρσι στην Μπιενάλε της Βενετίας, ενώ προχθές τοποθετήθηκε μπροστά σε ένα εμπορικό κέντρο στο Ατάκιοϊ. ¨όπως είχε αναφερθεί μετά από ¨αντιδράσεις¨ από μια ομάδα το έργο καλύφθηκε πρώτα με καραβόπανο και αργότερα απομακρύνθηκε από εκεί.

Ο Γκιουνεστεκίν είχε περιγράψει πως η ομάδα αυτή αντιδρώντας στο όνομα ¨Κωνσταντινούπολη¨ του έργου, έλεγαν πως ¨Μα πως είναι δυνατόν να βάζετε αυτό το όνομα, από το 1453 και μετά εδώ είναι Κωνσταντινούπολη¨.

Σύμφωνα με κείμενο του Φιράτ Αλκάτς από την Χουριέτ, ο Γενικός Διευθυντής του εμπορικού κέντρου Τζεμίλ Ντεμιρμπακάν, ανέφερε πως αρχικά ήρθαν κάποιοι δημοτικοί αστυνομικοί και του ζήτησαν να απομακρυνθεί το έργο και μετά δέχτηκε ο ίδιος πολλές τηλεφωνικές απειλές.
Ο Ντεμιρμπακάν περιέγραψε ως εξής αυτά που έγιναν: Πέμπτη απόγευμα κάναμε εγκαίνια. Δύο ώρες μετά ήρθαν δημοτικοί αστυνομικοί και μου είπαν πως υπάρχουν καταγγελίες για το έργο ¨Κωνσταντινούπολη¨. Συμβούλεψαν να το απομακρύνουμε. Αργότερα μας τηλεφώνησαν πολλά άτομα και μας απείλησαν. Άτομα που λέγαν πως ήταν από Οθωμανικούς συλλόγους μας έλεγαν πως ¨Εδώ είναι Ινστάνμπουλ, να το απομακρύνετε το έργο εκείνο¨. Δεχθήκαμε τηλεφωνικές απειλές. Μετά από αυτά σκεπάσαμε το γλυπτό με καραβόπανο.¨

Ο Ντεμιρμπακάν ανέφερε πως δίστασαν καθώς υπήρχε η περίπτωση η ομάδα αυτή που ζητούσε την απομάκρυνση του έργου, να βλάψει τους πελάτες και να προκαλέσει επεισόδιο, ενώ συνέχισε λέγοντας:  Αργότερα ενημερώσαμε σχετικά την ομάδα του καλλιτέχνη. Αυτοί ήρθαν και απομάκρυναν το έργο. Εμείς στηρίζουμε παρόμοιες εκδηλώσεις. Εδώ είναι ένα εμπορικό κέντρο. Υπήρχε η περίπτωση να έρθει αυτή η ομάδα και να βλάψει τους πελάτες ή να προκαλέσει επεισόδιο. Για αυτό τον λόγο αποφασίσαμε ως Δ.Σ. την απομάκρυνσης του έργου. Συνολικά υπήρχαν τέσσερα έργα του καλλιτέχνη, δύο εκτός και δύο εντός του εμπορικού κέντρου. Τα υπόλοιπα τρία τώρα, συνεχίζουν να εκτίθενται στο εμπορικό μας κέντρο.¨

http://www.diken.com.tr/sifir-tolerans-kostantiniyye-adli-eser-tepki-degil-tehdit-uzerine-kaldirilmis/

26/12/2016

Previous Article

OI ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΣΕ ΔΥΟ ΕΙΚΟΝΕΣ

Next Article

O ΦΙΛΟΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ CIA !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *