Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΕΡΙ ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

No Comments Share:

Εφ. Ραντικάλ 3-4-2011

Καμπάνες κινδύνου πάλι στις εκκλησίες

Αστυνομικοί με πολιτικά συνέλαβαν άτομα στην Σμύρνη που είχαν μπει στον περίβολο της εκκλησίας, και πυροβολώντας στον αέρα είχαν πει πως «θα σας βάλουμε βόμβα» .

Την τελευταία στιγμή αποτράπηκε ένοπλη επίθεση σε βάρος του Αντρέ Μπρόνσον-ιερέα στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στην περιοχή Αλσαντζάκ της Σμύρνης.Όταν ο Μπρόνσον βγήκε στην αυλή, οι επιιθέμενοι πυροβόλησαν με πιστόλι κρότου στον αέρα ενώ φώναζαν ¨Πουληθήκατε, είστε προδότες της πατρίδας, θα σας βάλουμε βόμβα¨. Αστυνομικοί που υπηρετούσαν στον περίβολο τον ακινητοποίησαν. Έγινε γνωστό πως ο επιτιθέμενος είχε μαζί του και τουφέκι. Ανακρινόμενος ο Μ.Α. είπε ότι πυροβόλησε στον αέρα για να εκφόβίσει έναν Αμερικανό στην περιοχή. Μετά το περιστατικό κατέθεσε και ο Μπρόνσον.

Είχε γράψει απειλητικά μηνύματα

Ο Μ.Α λίγες ώρες πριν την επίθεση είχε γράψει στην σελίδα του στο Facebook : ¨ Οι ιμπεριαλιστές ιεραπόστολοι θα τραβήξουν τα ματωμένα χέρα τους από την πατρίδα μου¨. Επίσης στο Facebook φαίνεται η αλληλογραφία του με άτομα πολύ λένε πως είναι ¨εθνικιστές ¨. Από την ιστοσελίδα του Μ.Α. φαίνεται ότι παρακολουθούσε τις ιστοσελίδες σχετικά με τον Αλπαρσλάν Τουρκές, τον Αμπντουλλάχ Τσατλί, την Προτεσταντική Εκκλησία Σμύρνης και το Ελληνικό Λύκειο. Διαπιστώθηκε πως στην ιστοσελίδα του μέρες πριν, είχε δημοσιευτεί ανακοίνωση με την υπογραφή της παράνομης οργάνωσης Τουρκικές Ταξιαρχίες Εκδίκησης (Τ.Ι.Τ.). Ο Μ.Α. σε αυτό το μήνυμα κατέγραφε σειρά από διάφορες οργανώσεις που ισχυριζόταν πως ¨ασκούνε ιεραποστολικές δραστηριότητες¨.

Οι σχετικές με ιερείς επιθέσεις

4 Μαρτίου 2011 : Συλλαμβάνονται δύο άτομα στην περιοχή Γκαζιοσμάνπασα-Κωνσταντινούπολης που φέρεται να ετοίμαζαν απόπειρα σε βάρος ιερέα.

15 Ιουνίου 2010 : Ο Ιταλός επίσκοπος Ανατολίας Λουίτζι Παντοβέζε δολοφονείται στην Αλεξάνδρεια από τον οδηγό του με μαχαίρι.

30 Δεκεμβρίου 2007 : Συνελήφθη άτομο την ώρα που έμπαινε στην εκκλησία του Σταυρού στην Αττάλεια για να δολοφονήσει τον ιερέα της εκκλησίας Ραμαζάν Αρκάν.

18 Απριλίου 2007 : Τρεις χριστιανοί στον εκδοτικό οίκο Ζιρβέ στην Μαλάτια δολοφονούνται καθώς τους κόβουν το λαιμό.

5 Φεβρουαρίου 2006 : Στην Τραπεζούντα ο ιερέας Αντόνιο Σαντόρο δέχεται ένοπλη επίθεση την ώρα που λειτουργεί από τον 16χρονο Ο.Α. Ο ιερέας Σαντόρο χάνει τη ζωή του επιτόπου.

Σχόλιο : Συνυπολογίστε τώρα και τις εκκλησίες στα κατεχόμενα στην Β. Κύπρο που τις έχουν κάνει καφετέριες, ξενοδοχεία και σταύλους για να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα του ¨σεβασμού¨ που δείχνει το τουρκικό κράτος. Πραγματικά το Οθωμανικό κράτος ήταν πολύ πιο ανεκτικό από το κεμαλικό.

Previous Article

ΤΕΛΕΤΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΧΑΡΜΑΝΛΙΚ

Next Article

ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *