Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΒΙΟΠΑΛΗ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΑΗ-ΓΙΑΝΝΗ

0 σχόλια Share:

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 6-8-2011

Εξορισμένοι στην δίχως όνομα εκκλησία

Κωνσταντινούπολη – Εκκλησία στο Μπάλατ φιλοξενεί μια οικογένεια-θύμα μετανάστευσης. Η οικογένεια μετά την ψήφιση του νόμου για τα καπνά, έφτασε να μην μπορεί να βγάζει το ψωμί της από τα καπνά και εγκαταστάθηκε στο σπίτι της εκκλησίας. Χώρος που παίζουν τα παιδιά η αυλή της εκκλησίας. Όταν μια ή δύο φορές τον χρόνο γίνεται λειτουργία στην εκκλησία, η αυλή εκκενώνεται.

Μια εκκλησία χωρίς όνομα στο Μπάλατ…Δεν έχει πινακίδα. Ένας όροφος. Πόρτα και παράθυρα κλειστά. Αν προσέξεις τους ιστούς από τις αράχνες, καταλαβαίνεις ότι πάει καιρός που δεν άνοιξε. Στην αυλή της κινούνται τα πλυμένα ρούχα πιασμένα με μανταλάκια, τα παιδιά παίζουν, ενώ οι μεγαλύτεροι ξεκουράζονται στην σκιά της. Η εκκλησία. Η εκκλησία εγκαταλελειμμένη στην ερημιά και στην μοναξιά της.

Η οικογένεια που μένει στο σπίτι της εκκλησία και στην αυλή της είναι μια οικογένεια από το Μπάτμαν. Αναφέρουν πως εγκαταστάθηκαν εδώ πριν από 10 χρόνια.

ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΘΥΜΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ

Οι λόγοι για τους οποίους ήρθαν οικονομικοί. Έσπερναν καπνά στην περιοχή του Σασόν του Μπάτμαν. Με τον νόμο για τα καπνά που βγήκε το 2000 ήταν μια από τις χιλιάδες οικογένειες που χτυπήθηκαν. Μη μπορώντας να σπείρουν καπνά πήραν το δρόμο της μετανάστευσης και μετά από πολλά χιλιόμετρα εγκαταστάθηκαν στην αυλή και στο παρακείμενο της εκκλησίας σπίτι.

ΚΑΙΡΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Ξέρουν ότι το όνομα της εκκλησίας είναι Αϊ Γιάννης. Αυτό όμως είναι το όνομα που άκουσαν. Στην εκκλησία μια ή δύο φορές το χρόνο γίνεται λειτουργία. Με βάση αυτά που διηγούνται όταν γίνεται λειτουργία δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα καθώς τα μαζεύουν και αποτραβιούνται στο σπίτι.

Προσπαθούνε να τα βγάλουν πέρα δουλεύοντας στην Κωνσταντινούπολη στην κλωστοϋφαντουργία. Στην ερώτηση ¨σκέφτεστε να γυρίσετε πίσω ;¨ αφού σκέφτεται λίγο απαντά : ¨Αν διασφαλιστούνε συνθήκες εργασίας, επιστρέφουμε¨.

Previous Article

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Next Article

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ipsum Curabitur fringilla eget id, adipiscing nunc elit. porta. odio