Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ¨

No Comments Share:

Εφ. Μπιργκιούν 1-6-2011

Θα σας βρούμε

Οι συγγενείς αυτών οι οποίοι είχαν συλληφθεί και εξαφανίστηκαν, βρέθηκαν πάλι για 16η χρονιά στην πλατεία Γαλατάσαράι ζητώντας την ανεύρεση των δικών τους ανθρώπων. Η συγκέντρωση αυτή ήταν η τελευταία διαμαρτυρία της Διεθνούς εβδομάδας 17-31 Μαίου Αγνοουμένων που είχαν συλληφθεί.

Χτες στην πλατεία Γαλατάσεράϊ οι συγγενείς τυλίχτηκαν με μεγάλες φωτογραφίες των αγνοουμένων υπό την μορφή ταφόπλακας. Ανάμεσα στις ταφόπλακες από χαρτόνι, τα γαρύφαλλα και τα κεριά που έκαιγαν προσέδιδαν μια μυστικιστική ατμόσφαιρα. Μάλιστα καθώς ακουγόταν από εδώ και μέχρι και την οδό Ιστικλάλ το τραγούδι του Αχμέτ Καγιά ¨Μάνα βρες με¨, σφίχτηκαν οι καρδιές όλων.

…………..

ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ 5 ΧΡΟΝΙΑ

Η Κιράζ Σαχίν-σύζυγος του Ισμαήλ Σαχίν που εξαφανίστηκε το 1996 όταν συνελήφθη δηλώνει : ¨Τα ρούχα του ακόμα περιμένουν, δεν τα έπλυνα, ακόμα περιμένω μαζί με τα δύο μου παιδιά να έρθει.¨

…………………

¨ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΟΣΤΑ ΤΟΥΣ¨

Η Χανιφέ Ανά που αισθάνθηκε άσχημα κατά τη διαμαρτυρία δήλωσε : ¨ Η διαμαρτυρία που αρχίσαμε πριν από 16 χρόνια εδώ μαζί με την οικογένεια του Χασάν Οτζάκ θα συνεχιστεί. Παρά τα όποια εμπόδια θα συνεχιστεί. Θα είμαστε εδώ για όσο ακόμα και ένας δράστης που συνεχίζει να αποφεύγει το δικαστήριο. Ντραπείτε βρε ντραπείτε, ζητήσαμε τουλάχιστον τα σώματα τους και δεν τα δώσατε, ζητήσαμε τα οστά τους και δεν τα δώσατε. Τουλάχιστον δώστε μας τα κόκκαλα τους¨.

……………..

Η Ζουμπειντέ Τεπέ μητέρα του Φερχάτ Τεπέ, που συνελήφθη και δολοφονήθηκε όταν δούλευε στην εφημερίδα Οζγκιούρ Γκιουντέμ ανέφερε πως « Ο γιός μου έγραφε τις αλήθειες. Ο γιός μου δολοφονήθηκε επειδή έγραφε τις αλήθειες. Υπεύθυνοι για αυτό είναι οι Κορκμάζ Ταχμά, Τανσού Τσιλλέρ, Μεχμέτ Αγάρ, και  Ντογάν Γκιουρές.

…………….

Previous Article

3ος ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΠΟ ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ ΟΥΙΣΚΙ ΣΤΟ ΜΠΟΝΤΡΟΥΜ

Next Article

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΠΟΥ ΕΒΡΙΖΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *