Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΔΕΡΝΟΥΝ !

No Comments Share:

Έρευνα για την βία στις γυναίκες με αποτέλεσμα έκπληξη

Η κοσμήτορας του πανεπιστημίου Μπαχτσέσεχίρ Αϊσέ Νούχογλου δήλωσε πως κάποιες έρευνες έχουν αποκαλύψει πως το 71% των γυναικών στην Τουρκία έχουν υποστεί τουλάχιστον μια φορά βία από τον σύζυγο τους. Η καθηγήτρια Νούχογλου ανέφερε πως «το ενδιαφέρον είναι ότι εξ αυτών το 14-15% πίστευε πως σε κάποιες περιπτώσεις έπρεπε να τις δείρουν¨.

Με την συνεργασία του δικηγορικού συλλόγου Ζόγκουλντακ και του Πανεπιστημίου Μπαχτσέσεχίρ οργανώθηκε συνέδριο στο σπίτι του δασκάλου στο Ζόγκουλντακ με θέμα ¨Πως μπορούμε να εμποδίσουμε την βία που βασίζεται στο φύλο¨. Την εκδήλωση παρακολούθησαν υπάλληλοι και δικηγόροι που εργάζονται σε διάφορες θέσεις, ενώ η μιλώντας η κοσμήτορας της νομικής σχολής του πανεπιστημίου Αϊσέ Νούχογλου είπε πως η βία σε βάρος των γυναικών δεν αποτελεί θέμα χαρακτηριστικό για την Τουρκία, αλλά ότι αυτό το πρόβλημα υπάρχει σε όλο τον κόσμο. Η Νούχογλου ανέφερε ότι σχετικά με τα θέμα της βίας σε βάρος των γυναικών στην Τουρκία, έχουν γίνει αρκετές έρευνες και συνέχισε λέγοντας :

¨ Κάποιες έρευνες έχουν αποκαλύψει πως το 71% των γυναικών στην Τουρκία έχουν υποστεί τουλάχιστον μια φορά στην ζωή τους βία από τον σύζυγο τους. Κάποιες έρευνες βγάζουν το ποσοστό αυτό στο 51%. Πάντως σε όποια και να βασιστούμε το αποτέλεσμα είναι πως η μια στις δύο γυναίκες αντιμετωπίζει βία από τον σύζυγο της. Το ενδιαφέρον είναι ότι εξ αυτών των γυναικών το 14-15% πίστευε πως σε κάποιες περιπτώσεις έπρεπε να τις δείρουν. Και όμως η βία παραβιάζει την αξιοπρέπεια του ανθρώπου¨.

…………………

Εφ. Χουριέτ 20-11-2011


Previous Article

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΚΑΙ ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 1993…

Next Article

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ : ΚΑΤΕΒΑΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΔΙΓΛΩΣΣΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *