Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

No Comments Share:

Δεν πιστεύω

00001680791

Προσωπικά δεν πιστεύω καμία ¨υπόσχεση¨ και υπογραφή της Τ.C. ! ;Oσο κι αν προσπαθεί να προβάλει ως ¨λευκό¨ το βρώμικο παρελθόν της, δεν ωφελεί σε τίποτε.

Η στρατοκρατούμενη, φεουδαρχική και ανδροκρατούμενη δομή του συνεχίζει την παρουσία του, διαπράττοντας νέα εγκλήματα. Το κράτος  κάνει τα μεγαλύτερα του  εγκλήματα, κατά των γυναικών που βιώνουν διπλή καταπίεση. Nα μην ξεχνάμε πως στην γενοκτονία του 1915 εκατοντάδες γυναίκες δολοφονήθηκαν, υπέστησαν βιασμούς, τα παιδιά τους δολοφονήθηκαν ή τους τα πήραν. Μια παρόμοια γενοκτονία υπήρξε και στο Ντέρσιμ. Πάλι αυτές που τράβηξαν τα περισσότερα ήταν οι γυναίκες. Από το 1984 έως τώρα, στον πόλεμο που συνεχίζεται στο Κουρδιστάν, διαπράχθηκαν χιλιάδες ¨εγκλήματα πολέμου¨ σε βάρος των γυναικών. Και όλα αυτά τα εγκλήματα παρέμειναν ατιμώρητα.

 

Να το τελευταίο παράδειγμα : Η Νουρτζάν Φιντάν ήταν μια νέα κοπέλα στα 20 χρόνια της. Όταν θέλησε να χωρίσει από τον αρραβωνιαστικό της τον Βελί Ινάν, αυτός την απήγαγε και την φυλάκισε σε ένα σπίτι. Παρέμεινε κλεισμένη και δεμένη σε ένα δωμάτιο όπου και βιάστηκε πολλές φορές από τον Βελί. Μέσω μιας γυναίκας ζήτησε βοήθεια από τον αδερφό της που κατέφθασε. Αυτός πήγε και έσωσε την αδερφή του. Η Νουρτζάν ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση. Ήθελε να ¨λογαριαστεί¨ με τον πρώην αρραβωνιαστικό της.

Λίγες μέρες αργότερα τηλεφώνησε στον ¨προστάτη χωριού¨ Κερίμ  Ισλέρ και του είπε πως ήθελε με την παρουσία του να συναντήσει τον Βελί Ισλέρ. Η Νουρτζάν αναζητώντας τον ¨λογαριασμό¨ πήρε τον δρόμο μαζί με τον Κερίμ. Αλλά πηγαίνοντας ο Κερίμ την βίασε και αυτός και την εγκατέλειψε σε κακή κατάσταση στην άκρη του δρόμου.  Η οικογένεια της μαζί με τον κοινοτάρχη άρχισε να την αναζητεί. Την βρήκαν σε μια άκρη δρόμου και την μετέφεραν σπίτι.  Επαναλάμβανε πως δεν ήθελε να φάει και να μιλήσει με κανέναν. Επαναλάμβανε συνεχώς πως δεν ήθελε να ζει. Λίγες ώρες αργότερα ακούστηκε ένας ήχος όπλου. Τότε είδαν πως η Νουρτζάν είχε ακουμπήσει το κυνηγετικό όπλο στην κοιλιά της και είχε αυτοκτονήσει. Μετά από το περιστατικό η οικογένεια κατήγγειλε και τον Βελί και τον Κερίμ. Μάλιστα η  Νουρτζάν μετά από το περιστατικό είχε υποβάλλει καταγγελία σχετικά με τον Βελί στην εισαγγελία και τα είχε περιγράψει όλα.  Η άγρια προσέγγιση και δράση των δύο αντρών οδήγησε την Νουρτζάν στον θάνατο. Η ψευτο-ηθική που δημιουργήθηκε από το αντροκρατούμενο σύστημα στέρησε την ζωή από μια ακόμη γυναίκα. Στο σώμα της Νουρτζάν είχαν βρεθεί πολλές εκχυμώσεις. Αλλά η εισαγγελία με βάση τις αντικρουόμενες αναφορές της ιατροδικαστικής και του γιατρού, αποφάσισε να μην ασκηθούν διώξεις. Οι εφέσεις κατά της απόφασης αυτής απορρίφθηκαν. Στην ίδια κατεύθυνση ήταν και η απόφαση του συνταγματικού δικαστηρίου. Εμείς τώρα πώς να πιστέψουμε αυτό το κράτος και τα δικαστήρια του ;

Ακόμη κι αν υπάρχουν ρυθμίσεις στον νόμο και ακόμη κι αν υπογραφούν διεθνείς συμβάσεις, εάν δεν μπορέσει αν γίνει κράτος δικαίου, τίποτε από αυτά δεν έχει σημασία. Και το τέλος γνωστό !  Η Νουρτζάν στο χώμα, ενώ οι Βελί και Κερίμ ελεύθεροι !  Συνεχίζουν κανονικά την ζωή τους.

Ερέν Κεσκίν

Οζγκιούρ Γκιουντέμ 31/3/2015

Previous Article

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΔΙΩΧΘΕΝΤΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

Next Article

MIA ΛΟΓΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΗΡΟΥ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΣΑΛΑΓΙΑΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *