Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ…¨

No Comments Share:

 

Ανοιχτή επιστολή προς την Χουλιά Κοτσγιγίτ
Κυρία Χουλιά τις προηγούμενες μέρες δηλώσατε πως ¨Στην χώρα δεν υπάρχει καταπίεση, το αντίθετο μάλιστα, όλοι είναι ελεύθεροι και με το παραπάνω ¨και εκφράσατε την ευγνωμοσύνη σας προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Ερντογάν, ιδιαίτερα για  το 3ο αεροδρόμιο. Μάλιστα δεν είναι η πρώτη περί ¨ελευθερίας¨ δήλωση σας.

Η χώρα μας την οποία λέτε πως είναι πολύ ελεύθερη, είναι μεταξύ των 5 χωρών στον κόσμο με τους περισσότερους φυλακισμένους δημοσιογράφους στον κόσμο. Μάλιστα είναι τόσο ελεύθερη που μόνο εντός του 2016 ασκήθηκαν διώξεις σε περισσότερους από 46 χιλιάδες ανθρώπους για προσβολή κατά του προέδρου της Δημοκρατίας και άλλων κρατικών οργάνων. Μαζί με άλλες 5 χιλιάδες διώξεις, εκ των οποίων οι 102 ήταν για παιδιά ηλικίας 12-15 και οι 138 για παιδιά 15-18 ετών. Σε αυτά τα νούμερα καθημερινά προστίθενται και άλλα. Μόλις τις προηγούμενες μέρες η φοιτήτρια Χελίν Γιγίτ προφυλακίσθηκε λόγω αναρτήσεων που είχε κάνει στο διάστημα 2014-2016 σχετικά με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Μάλιστα είμαστε τόσο ελεύθερες που το 2017 409 γυναίκες δολοφονήθηκαν και  332 υπέστησαν σεξουαλική βία. Μόνο τον περασμένο μήνα 28 γυναίκες δολοφονήθηκαν.  Είμαστε τόσο ελεύθερες που 387 παιδιά μας υπέστησαν σεξουαλική εκμετάλλευση. Είμαστε τόσο ελεύθερες που όταν τον περασμένο Ιανουάριο, αδερφή μας που εργάζεται σε νοσοκομείο του Κιουτσουκτσεκμετζέ αποκάλυψε πως εντός 5 μηνών προσήλθαν 115 παιδιά-έγκυες, αμέσως την ¨εξόρισαν¨.
Είμαστε τόσο ελεύθερες που όταν φοράμε σορτ, όταν κάνουμε σπορ ή ακόμη και περπατώντας στον δρόμο, δεχόμαστε επιθέσεις. Είμαστε τόσο ελεύθερες που στην παγκόσμια κατάταξη για την ελευθεροτυπία είμαστε στην 155η θέση μεταξύ των 180 χωρών.
Εμείς είμαστε οι Κούρμπα, Γκελίν. Μεριέμ. Εμείς είμαστε οι Χελίν που βρίσκονται στις φυλακές.
Ενώ εσείς κ. Χουλιά είστε αυτοί που κάθε μήνα νομιμοποιείτε αυτούς που μας δολοφονούν και μας πνίγουν στα ποτάμια, εσείς είστε αυτοί που λένε πως ¨έτσι ήταν η μοίρα¨, εσείς είστε αυτοί που αποφυλακίζουν αυτούς που μας έκαψαν στις εστίες του θρησκευτικού τάγματος, εσείς είστε που μας ρίχνετε στην φυλακή επειδή είμαστε ενάντιες σε αυτή την τάξη πραγμάτων. Για αυτό και δεν εκπλησόμεθα που εσείς με αυτή την κατάμαυρη ελευθερία σας, εκφράζετε την ευγνωμοσύνη σας προς αυτούς που μας καταδικάζουν στο σκοτάδι.
Στην χώρα αυτή οι γυναίκες που ακούνε την φωνή της λογικής και της συνείδησης συνεχίζουν ακόμη τον αγώνα για ισότητα και ελευθερία.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
http://www.afrikagazetesi.net/Afrika-Arsiv/Subat%202018/26%20%c5%9eubat%202018.pdf
26/2/2018

Previous Article

ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ TRT ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Next Article

ΑΝΤΙΚΡΟΥΟΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΡΑΤΖΟ ΤΟΥ ΑΦΡΙΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *