Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

EKMETAΛΛΕΥΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

No Comments Share:

Εκμεταλλευόμαστε τα παιδιά

Γιορτάστηκε χτες με διάφορες εκδηλώσεις η Παγκόσμια Μέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού. Το ίδρυμα του Παιδιού που κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου δημοσιεύει ανακοίνωση σχετικά με τα Παγκόσμια Δικαιώματα των Παιδιών, αφιέρωσε την φετινή μέρα στα παιδιά της Παλαιστίνης που έχασαν την ζωή τους από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ. Την φετινή ανακοίνωση την έγραψε ο Χαϊντάρ Εργκιουλέν. Στην ανακοίνωση με τίτλο ¨Είμαι παιδί, έχω δίκιο, θα μεγαλώσω¨ αναφέρεται πως ¨ Το παιδί είναι άνθρωπος. Για αυτό τον λόγο έχει ανάγκη απόλυτης προστασίας από τα βασανιστήρια, την καταπίεση, την παρενόχληση, την τυραννία, την δολοφονία, τον πόλεμο, τις εντάσεις, τις ποινές , την βία, τα κακά λόγια και δράσεις, και από κάθε είδους κακία¨.

Τα τελευταία στοιχεία είναι του 2006

Η κατάσταση όσον αφορά τα δικαιώματα των παιδιών στην Τουρκία δεν είναι καθόλου καλή. Η υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων απαντώντας σε επερώτηση του βουλευτή του CHP Καντίρ Γκιοκμέν δήλωσε πως στην Τουρκία υπάρχουν σχεδόν ένα εκατομμύριο παιδιά εργαζόμενοι. Η υπουργός Σαχίν ανέφερε πως δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία σχετικά με τα παιδιά-εργάτες. Η Σαχίν ανέφερε πως η τελευταία έρευνα σε αυτό το θέμα έγινε το 2006 και ότι σύμφωνα με εκείνη την έρευνα τα εργαζόμενα παιδιά στην Τουρκία προσέγγιζαν τα ένα εκατομμύριο.

Ένα άλλο ερώτημα που υπέβαλε ο Ογούτ αφορούσε τα αδικήματα σεξουαλικής εκμετάλλευση των παιδιών. Ο Ογούτ ρώτησε πόσα παιδιά υπέστησαν σεξουαλική εκμετάλλευση κατά τα τελευταία 10 χρόνια και πόσες ήταν οι σχετικές δίκες. Η Σαχίν απάντησε πως στοιχεία σχετικά με το θέμα κρατούνται συστηματικά από το 2007 και μετά, και ότι κατά τελευταία 5 χρόνια οι σχετικές προσφυγές στις δυνάμεις ασφαλείας έφτασαν τις 29.988. Σχετικά με τις δίκες η Σαχίν είπε πως θα μάθει τον αριθμό από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

…………………..

Εφ. Ταράφ 21/11/2012

Previous Article

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Τ.Ε.Ξ. ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΣΤΙΣ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Next Article

ΑΥΞΗΣΗ ΡΕΚΟΡ ΣΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΠΑΙΔΙΩΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *