Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ…

No Comments Share:

 Η αξιοπρέπεια μας είναι πιο σημαντική από το εμπόριο με την Γαλλία

 Ο Σεραφετίν Ασούτ –πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Μερσίνας (MTSO) ανακοίνωσε πως η τιμή της πατρίδας μας και η αξιοπρέπεια του έθνους μας είναι πιο σημαντική από το εμπόριο με την Γαλλία.

 Ο Ασούτ στην γραπτή του ανακοίνωση σχετικά με την ψηφοφορία για την πρόταση νόμου στην γαλλική βουλή που ποινικοποιεί την απόρριψη των αρμενικών ισχυρισμών γύρω από τα γεγονότα του 1915, αναφέρει πως ο τουρκικός επιχειρηματικός κόσμος δεν αποδέχεται την μετατροπή ενός θέματος που θα έπρεπε να αφεθεί στους ιστορικούς και τις δύο κοινότητες, σε αντικείμενο εσωτερικής πολιτικής εκμετάλλευσης. Ο Ασούτ τονίζει πως αυτό το παιχνίδι με τον πόνο των άλλων, αποτελεί μια προσπάθεια να ξεχαστεί η οικονομική και κοινωνική κατάρρευση στην Γαλλία και τονίζει πως θα παρακολουθήσει με σοβαρότητα την απόφαση που θα παρθεί.

Ο Ασούτ υπογραμμίζει πως την τελευταία περίοδο αυξάνονται τα κρούσματα ρατσισμού στην Ευρώπη και αναφέρει τα εξής :

¨Η Γαλλία μια χώρα επικεφαλής της Ευρώπης όπου συνεχίζουν να αυξάνονται τα ρατσιστικά περιστατικά, θα συμβουλεύαμε να αναλογιστεί τα αποτελέσματα αυτής της κίνησης που πέρα από την εξαφάνιση στην γαλήνη και την ειρήνη στις κοινωνίες, δεν θα ωφελήσει σε τίποτε. Η στάση αυτή μιας χούφτας Αρμενίων που ζούνε στην Γαλλια και για την οποία δεν ξέρει τίποτε η Αρμενία, περισσότερα από όλα θα δυσκολέψει την Αρμενία. Η στάση αυτή που δεν θα επιφέρει τίποτε άλλο πέρα από μίσος και οργή στις κοινωνίες, θα δυσκολέψει και σε οικονομικό επίπεδο τους ανθρώπους που ζούνε εκεί. Ως επιχειρηματικός κόσμος δεν συναρτάμε τις σχέσεις μας με την Αρμενία με την στάση άλλων χωρών. Για την Αρμενία ο πιο οικονομικός εταίρος πρέπει να είναι η Τουρκία. Ο δρόμος που ανοίγει την Αρμενία προς τον κόσμο περνά από την Τουρκία και το ειλικρινές και εγκάρδιο χέρι της δεν πρέπει να απορρίπτεται χάριν των σχεδίων εσωτερικής πολιτικής τρίτης χώρας. Ο τουρκικός επιχειρηματικός κόσμος επιθυμεί όπως και στις άλλες χώρες να κάνει δουλειές με την Αρμενία, και να στήσει εμπόριο και δεσμούς φιλίας. Η Τουρκία και η Αρμενία πρέπει να μπορέσουν να λύσουν μεταξύ τους τα θέματα τους. Ο επιχειρηματικός κόσμος της Μερσίνας παρακολουθεί στενά την θέση της Γαλλίας και ποτέ δεν πρόκειται να παραμείνει απαθής. Η τιμή της πατρίδας μας και η αξιοπρέπεια του έθνους μας είναι πιο σημαντική από το εμπόριο με την Γαλλία.¨

Εφ. Νετγκαζέτε 19-12-2011

Σχόλιο : Δείτε και συγκρίνετε την στάση του παραπάνω Τούρκου επιχειρηματία με αυτήν του Έλληνα στο παρακάτω βίντεο….

Previous Article

ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΣΕ ΑΓΓΛΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΛΕΒΕΝΤ ΣΑΔΙΚ

Next Article

ΜΑΖΙΚΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *