Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Η ξεματιάστρα δεν ωφέλησε, 280 άτομα σε καραντίνα !

No Comments Share:

Για να προστατευτούν από τον ιό κάλεσαν ξεματιάστρα ! Τρία χωριά σε καραντίνα

Καθώς στην Τουρκία τι τελευταίο διάστημα, υπάρχει μεγάλη αύξηση στα κρούσματα κορονοιού, σε κέθε ευκαιρία τονίζεται πως δεν πρέπει να γίνονται επισκέψεις σε σπίτια και  να μένουν μακριά οι άνθρωποι από μέρη με πολυκοσμία.
…..
Σύμφωνα με την είδηση του Τζιχατ Ασλάν για την εφημερίδα Μιλλιετ, γιατρός περιέγραψε στο Twitter το πως στην περιοχή της ανατολικής Μαύρης Θάλασσας τρεις οικογένειες συναντηθήκαν για να κάνουν τουρσί και πολλά άτομα κόλλησαν τον ιό : “Την περασμένη εβδομάδα σε ένα μικρό χωριό της Μαύρης Θάλασσας τρεις οικογένειες σκέφτηκαν πως “Τα περιστατικά των κρουσμάτων αυξάνονται, να κάνουμε  το τουρσί μας για να δυναμώσουμε την ανοσία μας” και παίρνοντας μαζί τους και τους μεγαλύτερους σε ηλικία, άρχισαν να κάνουν τουρσί από λάχανα και φασόλια. Όταν γύρισαν στο σπίτι, ο ένας εμφάνισε συμπτώματα. Εργαστήκαμε στο πεδίο εκεί. Πιστεύοντας για 1-2 κρούσματα, αναζητήσαμε την πηγή των κρουσμάτων και τη διάδοσή τους. Αυτοί που ήρθαν σε επαφή μπήκαν σε καραντίνα και έγιναν τεστ. Και έτσι για ένα μόνο τουρσί, συνολικά 21 άτομα βγήκαν θετικά σε τρεις οικογένειες. Μεταξύ τους μάλιστα υπήρξαν διευθυντές υπηρεσιών και εργαζόμενοι σε τράπεζες και όταν τους είπαμε “Εσείς είστε μορφωμένοι άνθρωποι γιατί συγκεντρωθήκατε  αυτό το διάστημα;”, μας απάντησαν πως “το τουρσί ενδυναμώνει την ανοσία μας και αυτό διασφαλίζει πως θα νικήσουμε τον ιό, για αυτό συγκεντρωθήκαμε”.

Υπάρχει επίσης και ένα ενδιαφέρον κρούσμα σχετικά με με ένα τυφλό και κλινήρη 80χρονο, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Όταν βγήκε θετικός όλοι εξεπλάγησαν. Διότι δεν είχε βγει καθόλου από το σπίτι και δεν είχε πάει κανείς δίπλα του. Μάθαμε λοιπόν πως όταν η κατάσταση του χειροτέρεψε κάλεσαν στο χωριό μια ηλικιωμένη θεραπεύτρια κυρία (ξεματιάστρα). Από εκείνη την θεία εντοπίσαμε 120 επαφές. Από αυτά τα άτομα, μαζί με εκείνα με τα οποία είχαν επαφές, βγήκαν 136 θετικά κρούσματα. Σε τρία χωριά βάλαμε σε καραντίνα 280 άτομα που ήρθαν σε επαφή με τα θετικά κρούσματα. Ανάμεσα σε αυτούς που τους είχε διαβάσει και τους είχε αφήσει ήταν παιδιά, γυναίκες και γέροι.

………….

Koronavirüsten korunmak için üfürükçü çağırdılar! 3 köy karantinada – Tele1

 

Previous Article

Υπερήφανος για τις δηλώσεις του περί Καραμπάχ στην Θράκη….

Next Article

Συνεργασία της ΜΙΤ με την υπηρεσία πληροφοριών του Ιράν

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *