Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Καλάθι της αλληλεγγύης¨ – ¨Όποιος δύναται ας βάλει, όποιος έχει ανάγκη ας πάρει¨!

0 σχόλια Share:

Aν ο τύραννος έχει το ΙΒΑΝ, ο λαός έχει το ¨καλάθι της αλληλεγγύης¨ ! ¨Όποιος δύναται ας βάλει, όποιος έχει ανάγκη ας πάρει¨!

Καθώς οι πολίτες ενάντια στην επιδημία του κορονοϊού, στήνουν δίκτυα αλληλεγγύης δείχνοντας αλληλεγγύη σε αυτούς που έχουν ανάγκη, εμφανίζονται δημιουργικά παραδείγματα αυτής της αλληλεγγύης. Ένα από αυτά είναι και το ¨Καλάθι αλληλεγγύης¨ που αιωρείται από ένα διαμέρισμα στο Φάτιχ Μπάλατ.

Λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού οι άνθρωποι κλείσθηκαν στα σπίτια τους, από την μια οι γέροι και από την άλλη οι άνεργοι άνθρωποι ή αυτοί που είναι υποχρεωμένοι να δουλεύουν. Για αυτά τα τμήματα των ανθρώπων, σε πολλές περιοχές της Κωνσταντινούπολης στήθηκαν ¨Δίκτυα Αλληλεγγύης¨. Αυτά τα δίκτυα αλληλεγγύης κάνουν τα ψώνια για αυτούς που δεν είναι σε κατάσταση να βγούνε έξω, ενώ μεταφέρουν τρόφιμα σε αυτούς που έμειναν άνεργοι και δεν έχουν εισοδήματα. Και όσο κι αν η εξουσία ενοχλείται από τα δίκτυα αλληλεγγύης που στήνουν οι πολίτες, , είναι ανάγκη αυτά να υπάρχουν και να ενδυναμώνονται σε κάθε συνοικία και σε κάθε προάστιο.

Τα δίκτυα αλληλεγγύης ακόμη και από πολίτες που μένουν στο σπίτι, βρίσκουν δημιουργικές φόρμουλες για την μεταξύ τους αλληλεγγύη. Μια εξ αυτών είναι και το ¨Καλάθι αλληλεγγύης¨, στο οποίο ένα καλάθι με διάφορα τρόφιμα, κρέμεται από μια πολυκατοικία στο προάστιο Φάτιχ της Κωνσταντινούπολης. Στο καρτόνια που βρίσκεται σε αυτό αναγράφεται πως ¨Όποιος δύναται ας βάλει, όποιος έχει ανάγκη ας πάρει¨ .Aν ο τύραννος έχει το ΙΒΑΝ, ο λαός έχει το ¨καλάθι της αλληλεγγύης¨ Ίσως αυτό το παράδειγμα να διαδοθεί στην Κωνσταντινούπολη κι άλλου κι αποτελέσει μια απάντηση στην καμπάνια του ΙΒΑΝ

https://siyasihaber4.org/zalimin-ibani-varsa-halkin-dayanisma-sepeti-var-imkani-olan-koysun-ihtiyaci-olan-alsin

2/4/2020

Σχ: Μιλώντας εδώ για ΙΒΑΝ αναφέρεται στην καμπάνια που άρχισε ο Ταγίπ για να μαζέψει χρήματα (δήθεν για αλληλεγγύη), καθώς κατά την ομιλία που την ανακοίνωσε , κοινοποίησε και τον σχετικό αριθμό ΙΒΑΝ της τράπεζας.  

Previous Article

Η Τυνησία από την οποία είχε ζητήσει βάση η Τουρκία, συμφώνησε με τον Χαφτάρ…

Next Article

Έκφραση δυσαρέσκειας σχετικά με την ενημέρωση σε περιφερειακό επίπεδο σχετικά με τον covid 19

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *