Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΜΝΗΜΗ ΧΡΑΝΤ ΝΤΙΝΚ

No Comments Share:

Εφ. Σαμπάχ 19-1-2011

4 χρόνια μετά στο ίδιο σημείο

4 χρόνια μετά τον θάνατο του Χραντ Ντινκ, μνημονεύτηκε με τελετή μνήμης μπροστά από το κτίριο της εφημερίδας όπου είχε υποστεί την επίθεση με όπλο.

Μνημονεύτηκε στο Σίσλι, ο διευθυντής έκδοσης της εφημερίδας Άγος Χραντ Ντινκ, ο οποίος 4 χρόνια πριν είχε χάσει τη ζωή του από ένοπλη επίθεση.

Στην τελετή που οργάνωσε ομάδα ατόμων με το όνομα ¨Φίλοι του Χραντ¨, μετείχαν η Ράκελ Ντινκ-σύζυγος του Χραντ Ντινκ, η Γκιουλτέν Καγιά-σύζυγος του Αχμέτ Καγιά, ο Ουφούκ Αράς, ο Γιαβούζ Μπινγκιόλ, φίλοι και συγγενείς. Εκατοντάδες άτομα ώρες πριν είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στην εφημερίδα. Κρατούσαν πανό που έγραφαν ¨Αναζητούμε τον δολοφόνο¨, ¨Για τον Χραντ, για τη δικαιοσύνη¨, ¨ 4 χρόνια δεν υπάρχει δικαστής¨, ¨4 χρόνια δεν υπάρχει ο Χραντ¨, ¨4 χρόνια δεν υπάρχει συνείδηση¨, ¨Κόμματα υπάρχουν, δικαιοσύνη δεν υπάρχει¨, ενώ στα πρόσωπα τους φορούσαν μάσκες με το πρόσωπο του Ντινκ.

Η ομάδα φώναζε το σύνθημα ¨Είμαστε όλοι Χραντ, είμαστε όλοι Αρμένιοι¨, ενώ στο σημείο όπου έχασε την ζωή του ο Χραντ Ντινκ, ώρες πριν είχαν ανάψει κεριά και είχαν αφήσει γαρύφαλλα. Η Γκιουλτέν Καγιά γυναίκα του Αχμέτ Καγιά, ήρθε στο σημείο όπου έχασε την ζωή του ο Ντινκ και αφήναν γαρύφαλλα, και έκλαψε.

Λόγω της τελετής έκλεισε η οδός Χαλασκάργκαζί.

 ΠΕΡΠΑΤΗΣΑΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΑΞΙΜ

Χιλιάδες άτομα μετά την τελετή μπροστά στην εφημερίδα Άγος , περπάτησαν προς την πλατεία Ταξίμ. Η ομάδα αυτή που περπάτησε μέχρι το Ταξίμ φώναζε συνθήματα όπως ¨Είμαστε όλοι Χραντ, είμαστε όλοι Αρμένιοι¨, ¨Ζήτω η αδελφοσύνη των λαών¨, ¨Δολοφόνος του Χραντ , το κράτος των παρακρατικών¨, ¨Το κράτος δολοφόνος θα λογοδοτήσει¨, και ¨Αστυνομία εξαφανίσου, αυτοί οι δρόμοι είναι δικοί μας¨.

……………..

……………..

Previous Article

ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

Next Article

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *