Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

NOMOI ΧΑΜΜΟΥΡΑΜΠΙ

No Comments Share:

Ο υπουργός Έρογλου έστειλε στην Ιλιτζάκ τους νόμους του Χαμμουραμπί

Την ώρα που μετά τον σεισμό των 5,6 ρίχτερ της 9ης Νοεμβρίου και τον θάνατο των 40 ατόμων άρχισαν οι συζητήσεις για την ασφάλεια των κτιρίων και την ανεπάρκεια των ποινών, εντύπωση προκαλούνε τά άρθρα των νόμων του βασιλιά της Βαβυλώνας Χαμουραμπί (1728-1686 π.Χ) σχετικά με την ασφάλεια των κτιρίων, που τιμωρούνε με θάνατο όλα τα βαριά αδικήματα.

Τα άρθρα που ήρθαν στην επικαιρότητα όταν ο υπουργός Δασών και Υδάτινων Πόρων Βεϊσέλ Έρογλου έστειλε τα σχετικά με τους σεισμούς άρθρα των νόμων του Χαμουραμπί στην αρθρογράφο της εφημερίδας Σαμπάχ Ναζλί Ιλιτζάκ, έχουν ως εξής :

Άρθρο 229 : Εάν κάποιος κατασκευαστής κάνει ένα κτίριο για οποιονδήποτε και αυτό δεν γίνει κατάλληλα και καταρρεύσει και σκοτώσει τον ιδιοκτήτη του, τότε ο κατασκευαστής θανατώνεται.

Άρθρο 230 : Εάν το κτίριο προκαλέσει τον θάνατο του γιού του ιδιοκτήτη, τότε θανατώνεται ο γιός του κατασκευαστή.

Άρθρο 231 : Εάν το κτίριο καταρρεύσει και σκοτωθεί ο σκλάβος του ιδιοκτήτη, τότε ο κατασκευαστής πληρώνει τον ιδιοκτήτη για τον δούλο.

Άρθρο 232 : Εάν προκληθεί ζημία σε ένα τμήμα του σπιτιού, τότε αποζημιώνει ο κατασκευαστής για το τμήμα αυτό του σπιτιού και το κατασκευάζει ξανά με σωστό τρόπο.

Άρθρο 233 : Εάν κάποιος κατασκευάζει κτίριο για άλλον και ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή καταρρεύσει τοίχος, τότε θα τον ξανακάνει ακόμη πιο σταθερό με ίδιες δυνατότητες.

…………………….

Εφ. Χουριέτ 14-11-2011

Previous Article

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ

Next Article

¨ΝΟΜΙΣΑ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΙΕΡΟΔΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΙΑΣΑ¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *