Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

No Comments Share:

To ηχητικό έβγαλε την Τουρκία στον δρόμο

1

Μετά από την δημοσίευση στο διαδίκτυο της φερόμενης ως συνομιλίας του πρωθυπουργού Ερντογάν με τον γιό του τον Μπιλάλ Ερντογάν, σε πολλά σημεία της Τουρκίας οργανώθηκαν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας. Σε κάποιες περιοχές η αστυνομία επενέβη με σπρέι πιπεριού.

Μετά από την δημοσίευση στο διαδίκτυο, οργανώθηκαν διαμαρτυρίες σε 10 νομούς, μεταξύ των οποίων σε Σμύρνη, Κωνσταντινούπολη, Εσκισεχίρ και Μούγλα. Σε κάποιους νομούς οι διαδηλωτές περιορίστηκαν στις πορείες, ενώ σε άλλους νομούς υπήρξαν συγκρούσεις με την αστυνομία.

Να οι περιοχές όπου έγιναν οι διαμαρτυρίες :

Καντίκιοϊ – Κωνσταντινούπολης

Μετά από την δημοσίευση στο διαδίκτυο συνομιλίας που λέγεται πως είναι ανάμεσα στον πρωθυπουργό Ερντογάν και τον γιό του τον Μπιλάλ , περίπου 500 άτομα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αλτιγιόλ του Καντίκιοϊ και έκαναν πορεία επί της λεωφόρου Μπαχαρίγιε.Η ομάδα συχνά φώναζε το σύνθημα ¨Παντού ρουσφέτια, παντού διαφθορά¨.

Η ομάδα μέσω της λεωφόρου Ριχτίμ επέστρεψε στην πλατεία Αλτιγιόλ. Όταν η ομάδα μέσω της οδού Σογουτλούτσεσμέ θέλησα να βαδίσει προς τα γραφεία του ΑΚΡ, επενέβη η αστυνομία. Με πεπιεσμένο νερό από τα ΤΟΜΑ, με σπρει πιπεριού και με χρωματιστές πλαστικές σφαίρες η αστυνομία διέλυσε τους διαδηλωτές στα γύρω στενά. Η ένταση ανάμεσα στους διαδηλωτές και την αστυνομία συνεχίζεται.

Νικομήδεια (Ιζμίτ) – Πέταξαν αυγά στα γραφεία του ΑΚΡ

Ομάδα 300 ατόμων συγκεντρώθηκαν στο πάρκο της Δημοκρατίας και φωνάζοντας συνθήματα του τύπου ¨Κυβέρνηση παραιτήσου¨ και ¨Υπάρχουν κλέφτες¨, βάδισαν προς το κέντρο της πόλης. Στα γραφεία του ΑΚΡ που βρίσκονται επί της λεωφόρου Ινονού, αστυνομικοί των ΜΑΤ είχαν λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας. Την ώρα που περνούσε η ομάδα από εδώ, πέταξε αυγά στα γραφεία του ΑΚΡ. Η ομάδα αργότερα επέστρεψε στην πλατεία της Δημοκρατίας και διαλύθηκαν χωρίς επεισόδια.

Σμύρνη – επέμβαση με ΤΟΜΑ

Μετά από την δημοσίευση στο διαδίκτυο της συνομιλίας που λέγεται πως είναι του πρωθυπουργού Ερντογάν, ομάδα ατόμων συγκεντρώθηκαν τις βραδινές ώρες για να κάνουν διαμαρτυρία. Αστυνομικά οχήματα ΤΟΜΑ μαζί με αστυνομικούς των ΜΑΤ επενέβησαν στο συγκεντρωμένο πλήθος. Η ομάδα μετά από την επέμβαση αποσύρθηκε

Καρτάλ

Κόσμος του Καρτάλ κάνει πορεία φωνάζοντας ¨Κλέψε-κλέψε μέχρι πότε, τέλειωσε μέχρι εδώ ήταν¨

Μάλτεπε

Αυτή τη στιγμή πορεία γίνεται επί της οδού Ατατούρκ

…………….

……………

Αττάλεια

Ομάδα περίπου 1000 ατόμων με την συμμετοχή οργανώσεων και κομμάτων KESK, DİSK, ÖDP, HDP και TKP, μετά από την δημοσίευση της συνομιλίας οργάνωσαν πορεία διαμαρτυρίας.

Στην πορεία που οργανώθηκε στις 18:30 από το Καπαλιγιόλ προς την πλατεία Δημοκρατίας, η ομάδα φώναζε συνθήματα όπως ¨Κλέφτες υπάρχουν¨, ¨Κλέφτη Ταγίπ Ερντογάν¨, ¨Αυτό είναι μόνο η αρχή-συνέχιση του αγώνα¨ και ¨Κυβέρνηση παραιτήσου¨.

……………..

………………

Εφ. Ραντικάλ 25/2/2014

Previous Article

MOΛΙΣ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΕΒΑΛΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ….

Next Article

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ : ΑΓΧΟΣ ΜΗ ΒΡΕΘΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *