Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ε.Δ.Ε. ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΥ ΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

No Comments Share:

Έλεγχος για το πάρκο Γκεζί στα σχολεία

Το υπουργείο Εθνικής Παιδείας έστειλε έγγραφο στις διευθύνσεις εθνικής παιδείας στο σύνολο της Τουρκίας, για να εντοπίσει τους δασκάλους και μέλη της διοίκησης σχολείων που μετείχαν σε διαμαρτυρίες για το πάρκο Γκεζί. Στο έγγραφο που εστάλη ζητείται ¨η ενημέρωση του υπουργείου σχετικά με τα ονόματα των εργαζόμενων στην παιδεία και των εκπαιδευτικών που μετείχαν σε διαμαρτυρίες¨.

Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο ζητά από τις διευθύνσεις εθνικής παιδείας, να εντοπιστούν ένα-ένα τα ονόματα των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων στην παιδεία, να ληφθεί κατάθεση τους, και να αρχίσει ΕΔΕ σε βάρος τους. Ο πρόεδρος του συνδικάτου Eğitim-İş Βελί Ντεμίρ επιβεβαίωσε την αποστολή αυτού του εγγράφου στις διευθύνσεις της Εθνικής Παιδείας, και δήλωσε πως ¨Τα υπουργείο ακολουθεί πολιτική τρομοκράτησης και εκφοβισμού¨. Ο Ντεμίρ δήλωσε στην Χουριέτ τα εξής :

ΝΤΕΜΙΡ : ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ

¨Πρόκειται για το πιο δημοκρατικό δικαίωμα των εκπαιδευτικών. Οι κρατικοί υπάλληλοι με κάθε οδό μπορούν να εκφράζουν τα δημοκρατικά τους δικαιώματα. Αρκεί να υπάρχει μια απόφαση του συνδικάτου τους για δράση. Και εμείς ως μέλη του Eğitim-İş ήμασταν στους δρόμους. Αυτό είναι το πιο δημοκρατικό μας δικαίωμα. Υπάρχει μια καταστολή και ένας εκφοβισμός. Ενάντια σε αυτούς που διεκδικούν τα δικαιώματα τους. Είναι κάτι πολύ λάθος. Εάν είναι το υπουργείο να κάνει ΕΔΕ, να την κάνει πρώτα σε βάρος του νομάρχη και του αστυνομικού διευθυντή Κωνσταντινούπολης για δυσανάλογη χρήση βίας. Να φύγει από την θέση του ο υπουργός Εσωτερικών. Καταγγέλλουμε αυτήν την απόφαση του υπουργείου. Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε τα δικαιώματα μας¨.

Εφ. Χουριέτ 21/6/2013

Previous Article

¨Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ¨

Next Article

OMIΛΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *