Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Μειώνονται οι γεννήσεις και στην Τουρκία

0 σχόλια Share:

Ο αριθμός των παιδιών στην Τουρκία συνεχίζει να μειώνεται, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία  της κρατικής Στατιστικής Υπηρεσίας (TurkStat). Η TurkStat κυκλοφόρησε τη στατιστική της έκθεση για τα παιδιά το 2019 την Παρασκευή, πριν από τις 23 Απριλίου, την οποία η Τουρκία χαρακτηρίζει ως Διεθνή Ημέρα του Παιδιού.

Τα παιδιά, ηλικίας 0-17 ετών, αποτελούν σήμερα 22,8 εκατομμύρια του πληθυσμού, ή 27,5%, σε σύγκριση με το 29,4% το 2014. Ένα γράφημα που συνοδεύει την έκθεση αποκαλύπτει ότι η εικόνα της Τουρκίας ως νέας χώρας μπορεί να είναι ιστορία στο μέλλον. Ο παιδικός πληθυσμός ήταν 45% το 1935, το 12ο έτος της νεοσύστατης Δημοκρατίας της Τουρκίας, και οι μελλοντικές προβλέψεις δείχνουν σταθερή μείωση τα επόμενα χρόνια.

Εκτιμάται ότι το μερίδιό τους στο γενικό πληθυσμό θα μειωθεί στο 27% στην εκατονταετία της Δημοκρατίας και μέχρι το τέλος αυτού του αιώνα, θα μειωθεί περαιτέρω στο 19%. Ακόμα, η Τουρκία είναι καλή σε σύγκριση με τις ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες το ποσοστό του παιδικού πληθυσμού είναι κατά μέσο όρο 18,6%. Η κυβέρνηση προσπαθεί να προωθήσει την γέννηση περισσότερων παιδιών μεταξύ των οικογενειών με μια σειρά κανονισμών, από τις μεγαλύτερες άδειες μητρότητας έως τα κίνητρα για τις εργαζόμενες γυναίκες που αναβάλλουν τα σχέδια να έχουν παιδιά προς αναζήτηση καριέρας. Ο Ερντογάν είναι γνωστό πως απευθυνόμενος σε ζευγάρια λέει πως ¨ Ένα θα μεγαλώσει μόνο του, δύο θα είναι αντίπαλοι, έτσι πρέπει τουλάχιστον τρία¨. Η μείωση της γονιμότητας και η αύξηση της μακροζωίας χάρη στις καλύτερες επιλογές υγειονομικής περίθαλψης είναι μεταξύ των παραγόντων για τη συρρίκνωση του παιδικού πληθυσμού. Η νοτιοανατολική περιοχή της Τουρκίας, η οποία διαθέτει τον πλέον νέο πληθυσμό, κυριαρχεί στις στατιστικές με τον υψηλότερο παιδικό πληθυσμό. Στον νομό  Σανλιούρφα, το ποσοστό του παιδικού πληθυσμού ήταν 45,8% και ακολουθούν οι νομοί Σιρνάκ και Άγρι. Ο χαμηλότερος παιδικός πληθυσμός ήταν στον νομό Τουντζέλι με 17,1% και ακολουθεί η Αδριανούπολη και το Κιρκλάρελι.

Οι στατιστικές δείχνουν επίσης μια τρομερή τάση στις γεννήσεις. Ένα στα δύο μωρά γεννιέται με καισαρική , ένα σχήμα που ανησυχεί τις υγειονομικές αρχές που επιδιώκουν να προωθήσουν τις φυσικές γεννήσεις. Ένα άλλο σχετικά με τον αριθμό είναι ο αριθμός των εργαζομένων παιδιών.

Η TurkStat αναφέρει ότι ο αριθμός των παιδιών «που ασχολούνται με οικονομικές δραστηριότητες» ήταν 720.000 από το 2019 και το 65,7% των εργαζόμενων παιδιών συνέχισαν επίσης την εκπαίδευσή τους.

Οι νεότερες στατιστικές εξετάζουν επίσης τα πιο δημοφιλή ονόματα για αγόρια και κορίτσια. Τα πιο δημοφιλή ονόματα για αγόρια ήταν οι Yusuf, Eymen και Miraç το 2019, ενώ οι Zeynep, Elif και Defne ήταν τα κορυφαία ονόματα για τα κορίτσια. Ο Γιουσούφ είναι ένας προφήτης που αναφέρεται στο Κοράνι και σε άλλα ιερά κείμενα. Το Zeynep είναι το όνομα της κόρης του Προφήτη Μωάμεθ. Όσον αφορά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν τα παιδιά, η TurkStat λέει ότι η παχυσαρκία είναι συχνή στα αγόρια. Ο επιπολασμός της παχυσαρκίας λόγω υποσιτισμού για παιδιά κάτω των 5 ετών ήταν 9,3% για αγόρια και 6,8% για κορίτσια.

https://www.dailysabah.com/turkey/child-population-continues-to-shrink-in-turkey-latest-figures-show/news?fbclid=IwAR2LqATCiCbauJ0qBl-QBlUpPqIxlv7F6NTrNx1EzG6CnKkxUH4IZXcWFnw

17/4/2020

Σχ. : Εννοείται πως η Τουρκία βρίσκεται σε πολύ καλύτερο σημείο από εμάς στο θέμα των γεννήσεων… Εμείς είμαστε σε τραγική κατάσταση…

Previous Article

Βίντεο και φωτογραφίες από την καμένη ΒΙΑΛ στην Χίο

Next Article

Τούρκοι στρατιώτες έσπασαν τάφους ανταρτών μπροστά στα μέλη των οικογενειών τους…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *