Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Πέντε επιθέσεις σε δημοσιογράφους στο μισό του πρώτου μήνα του χρόνου…

No Comments Share:

Βουλευτής της αντιπολίτευσης απεκάλυψε ότι πέντε μέλη του Τύπου δέχθηκαν επίθεση στο δρόμο τις πρώτες 15 ημέρες του 2021, κυρίως λόγω της άρνησης του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) να καταστήσει τους δράστες υπόλογους για τις πράξεις τους σε παρόμοιες επιθέσεις τα τελευταία χρόνια, ανέφεραν το Σάββατο τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) του τμήματος του Εσκίσεχιρ Ουτκού Τσακίριοζερ, ο οποίος είναι επίσης πρώην δημοσιογράφος, δήλωσε ότι οι επιθέσεις σε πέντε δημοσιογράφους σε 15 ημέρες δείχνουν την αυξανόμενη πίεση στα μέσα ενημέρωσης που είναι επικριτικά προς την τουρκική κυβέρνηση.

Ο βουλευτής είπε ότι αν και 34 δημοσιογράφοι δέχθηκαν επίθεση το 2019 και 17 ακόμη το 2020, οι υπεύθυνοι για τις επιθέσεις δεν τιμωρήθηκαν επαρκώς. “Προειδοποιούμε (το AKP) εδώ και δύο χρόνια. Οι απειλές εναντίον δημοσιογράφων στην Τουρκία έχουν μετατραπεί σε επιθέσεις που στοχεύουν στη ζωή τους. Είναι ευθύνη της κυρίαρχης εξουσίας (AKP) να διασφαλίζει ότι τα μέλη του Τύπου απολαμβάνουν τα δικαιώματά τους στην ελευθερία του ‘λόγου και της ελευθερίας του Τύπου”, πρόσθεσε ο Τσακίριοζερ.

“Οι επιθέσεις κατά δημοσιογράφων στην Τουρκίας αυξάνονται λόγω της έλλειψης τιμωρίας (για τους δράστες). Δυστυχώς, το έτος 2021 ξεκίνησε με παρόμοιες επιθέσεις. Πρέπει να σταματήσουμε αυτήν την ανησυχητική πορεία των γεγονότων τερματίζοντας την έλλειψη ευθύνης και συνεπειών.” Ο βουλευτής του CHP δήλωσε, επίσης, ότι για να σταματήσουν αυτές οι επιθέσεις, τα μέλη του AKP θα πρέπει να σταματήσουν να “δείχνουν” ως πιθανούς στόχους δημοσιογράφους που τους επικρίνουν .

Η τελευταία επίθεση εναντίον δημοσιογράφων στην Τουρκίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, όταν ο δημοσιογράφος της εθνικιστικής εφημερίδας Γενίτσαγ στην Άγκυρα Ορχάν Ουγουρλούογλου δέχθηκε επίθεση μπροστά στο σπίτι του στην Άγκυρα από τρεις αγνώστους.

Η επίθεση έλαβε χώρα αφού ο Ουγουρλούογλου επέκρινε σε μια στήλη την κυβέρνηση του AKP για την αύξηση του πληθωρισμού και την αύξηση των τιμών των τροφίμων, λέγοντας ότι ήταν σοκαρισμένος και ντροπιασμένος από αναφορές για βρεφικές τροφές  που προστατεύονται με κλειδαριές στα σούπερ μάρκετ, επειδή οι άνθρωποι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να την αγοράσουν.

Η τουρκική κυβέρνηση αύξησε την καταστολή της σε κρίσιμα μέσα ενημέρωσης και δημοσιογράφους στη χώρα έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα τον Ιούλιο του 2016, μετά από το οποίο δεκάδες δημοσιογράφοι φυλακίστηκαν, ενώ περισσότερα από 200 μέσα ενημέρωσης έκλεισαν με το πρόσχημα του αντιπραξικοπηματικού αγώνα.

Opposition MP: 5 journalists assaulted in first 15 days of 2021 due to lack of consequences

16/1/2021

Σχ.: Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, η Τουρκία έλαβε 3,5 δις ευρώ από την ΕΕ μεταξύ των ετών 2014- 2020 στα πλαίσια του προ-ενταξιακού της προγράμματος (και πολλά ακόμα την προηγούμενη περίοδο) για να “εκδημοκρατίσει” και “εκσυγχρονίσει” τους θεσμούς και τις υποδομές της! Λογικά όλα αυτά πήγαν στα εξοπλιστικά και στο παλάτι του Ταγίπ, δεδομένων των ειδήσεων που παρακολουθούμε καθημερινά για καταπατήσεις δικαιωμάτων όπως αυτά που διαβάσαμε στο άρθρο.

Την ίδια στιγμή,υψηλόβαθμοι Τούρκοι μέμφονται την Ελλάδα για τα εξοπλιστικά της τη στιγμή που όπως υποστηρίζουν οι Έλληνες “πεινούν”. Για να το θέσουμε διαφορετικά, όσο οι “εταίροι” κουνούσαν το δάκτυλο στους “τεμπέληδες” Έλληνες εξαρθρώνοντας τους θεσμούς και τις υποδομές του ελληνικού κράτους με μνημόνια και μέτρα λιτότητας, ο τύραννος στο διπλανό κράτος ενισχυόταν διαρκώς, με αποτέλεσμα να είναι σήμερα σε θέση να συνδιαλέγεται με Ελλάδα και ΕΕ από θέση ισχύος και καλώντας σε διάλογο “άνευ όρων”.

Τα στοιχεία των χρηματοδοτήσεων μπορείτε να τα βρείτε αναλυτικά στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://ec.europa.eu/neighbourhood-enlargement/instruments/funding-by-country/turkey_en

Previous Article

17 Ιανουαρίου 1838 τον κρέμασαν στην αγορά των Ιωαννίνων

Next Article

Ο αρχηγός της Πακιστανικής Αεροπορίας στην Άγκυρα…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *