Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨Τρώω μια φορά την μέρα για να τα βγάλουμε πέρα¨…

No Comments Share:

Φωνές στον δρόμο: Δεν χορταίνουμε, δεν μπορούμε να ζεσταθούμε, βουλιάζουμε

Την ώρα που η καθημερινώς επιδεινούμενη οικονομική κρίση, συνεχίζει να υποβαθμίζει τις συνθήκες της ζωής, κάτοικοι της Κωνσταντινούπολης, που με άγχος βγάζουν το μήνα, είναι της άποψης πως υπεύθυνο για την κρίση είναι το κόμμα ΑΚΡ.
Και ενώ οι συνθήκες της ζωής καθημερινά χειροτερεύουν, οι κάτοικοι της Κωνσταντινούπολης, αναφέρουν πως βασική αιτία της κρίσης, είναι οι πολιτικές πολέμου της εξουσίας. Οι πολίτες αναφέρουν πώς προκειμένου να καλύψουν τις βασικές ανάγκες όπως το ρεύμα, το νερό, το φυσικό αέριο και το ενοίκιο, δεν τους μένει τίποτε από τον μισθό και κόβουν από παντού , προκειμένου να τα βγάλουν πέρα.
…….
Ένας από αυτούς που βιώνουν την βαθιά επίδραση της κρίσης είναι και ένας πολίτης ονόματι Αχμέτ Ερτεκιν. Ο Ερτεκιν λέει πως επειδή δεν μπορούσε να βρει δουλειά οι συνθήκες χειροτέρεψαν και προσθέτει : “Περνάω πολύ δύσκολα. Τρώω ένα γεύμα την μέρα για να τα βγάλω πέρα. Από το βράδυ στις 5 , τρώω ξανά στις 5. Με αυτό προσπαθώ να χορτάσω. Και βάζω πολύ νερό στο γεύμα….. Η γυναίκα μου τρώει δύο φορές τη μέρα. Οι δυο μας δηλαδή τρώμε 3 γεύματα τη μέρα. Ο άνθρωπος όμως έχει δικαίωμα να τρώει 3 γεύματα τη μέρα….”
…….
Μία άλλη πολίτης που έχει πάρει το μερίδιο της από τις δυσκολίες που δημιούργησε η κρίση, είναι και η Ιπεκ Κιβαντς. Παραπονιέται για τις καθημερινές αυξήσεις και περιγράφει ως εξής τις δυσκολίες που βιώνει: “Δεν τα βγάζουμε πέρα, καθόλου δεν τα βγάζουμε πέρα. Διέθετα μία σόμπα φυσικού αερίου η οποία χάλασε.  Και δεν μπορέσαμε να την επισκευάσουμε. Βάλαμε αερόθερμο. Έτσι όμως ήρθαν 400 λίρες λογαριασμός. Η τελευταία μέρα πληρωμής ήταν στις 3 του μηνός και στις 6 μας είπαν πως θα το κόψουν. Εγώ πάσχω από ίλιγγο. Είναι μία ασθένεια σχετική με ζαλάδες. Από το άγχος αρρώστησα ακόμη πιο πολύ. Θα ήθελα να είναι πιο φθηνό το ρεύμα. Μα τι να κάνω, ήρθε ο χειμώνας να μην το κάψω ; Άρρωστη είμαι. Όταν ήρθε ο λογαριασμός 400 λίρες, το έκλεισα. Καθόμουν και έτρεμα. Κρυολογήσα. Είπα Θεέ μου τι κατάσταση είναι αυτή. Γιατί να μην ήταν ο λογαριασμός 200; Να μπορώ και εγώ να το κάψω άνετα, να μπορέσω να ζεσταθώ. Τουλάχιστον ας έκαναν κάποια έκπτωση στο ρεύμα κατά τον χειμώνα. Έχω μεγάλο παράπονο. Τα οικονομικά μου είναι σαφή. Δεν μπορώ να βγάλω το μήνα. Μάρτυς μου είναι ο Αλλάχ από πάνω….”
Πολίτης ονόματι Ιμπραήμ Μποζκουρτ, τονίζει πως μεγάλο τμήμα της κοινωνίας βρίσκεται μέσα στην δίνη της φτώχειας και λέει: “Αυτό το δείχνουν οι πολλές αυτοκτονίες που υπάρχουν στις μέρες μας και ακόμη και οι δολοφονίες. Αύξηση στα ποσοστά εγκληματικότητας, δολοφονίες γυναικών, άνθρωποι οι οποίοι μέσα στα σπίτια τους αυτοκτονούν πίνοντας δηλητήριο. Τι δείχνουν όλα αυτά; Και δίπλα σε αυτά οι πολιτικές πολέμου της κυβέρνησης με χρήματα από τις τσέπες όλων αυτών των πολιτών. Από την τσέπη των πολιτών πάνε εκεί. Για αυτό το λόγο και η φτώχεια βρίσκεται ίσως στο χειρότερο σημείο της νεότερες τουρκικής ιστορίας, ίσως μετά από αυτήν της δεκαετίας του 50. Τέτοια διαφθορά που υπάρχει σήμερα δεν έχει καταγραφεί ποτέ. Σε πολύ άσχημη κατάσταση. Κατά τη γνώμη μου είναι σαν να υπάρχουν δύο Τουρκιες. Η μία είναι αυτή του κόμματος ΑΚΡ και η άλλη είναι οι υπόλοιποι. Το κόμμα μοιράζονται την οικονομία με τους οπαδούς του. Τους ψηφοφόρους του, τους ενισχύει με μετρητά. Το κάνουν αυτό με κρατικούς πόρους. Για το άλλο μισό δεν τους ενδιαφέρει καθόλου. για το άλλο μισό ακολουθεί μία πολιτική καταπίεσης και εκμετάλλευσης χωρίς να τους θεωρεί καν ανθρώπους.”
…….

http://www.mezopotamyaajansi.com/tum-haberler/content/view/87162

26/2/2020

Previous Article

Δανία: Δεν έκανε χειραψία-δεν πήρε υπηκοότητα !

Next Article

Εντυπωσιακός διάλογος Περιφερειάρχη Β.Αιγαίου Μουτζούρη με κυβερνητικό στέλεχος

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *