Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΥΠΟΥ

No Comments Share:

Εφ. Σαμπάχ 3-5-2011

Τελευταίοι στη Ευρώπη είμαστε

Στην αναφορά για την ελευθερία του τύπου που δημοσίευσε το η ευρισκόμενη στις ΗΠΑ οργάνωση παρακολούθησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών Freedom House, φαίνεται ότι η Τουρκία βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες που σημείωσαν σοβαρή οπισθοδρόμηση στο θέμα της ελευθερίας του τύπου.

Στην αναφορά της οργάνωσης οι πιο καλές χώρες βαθμολογούνται με 0 μ και οι πιο άσχημες με 100. Έτσι με βάση την βαθμολογία η Τουρκία μέσα στις 196 χώρες βρίσκεται με 54 πόντους στην 112η θέση, στην κατηγορία των χωρών με ημιελεύθερο τύπο.

Σε σύγκριση με τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης η Τουρκία βρίσκεται τελευταία στην λίστα.

Με βάση την αναφορά της Freedom House η Τουρκία περιλαμβάνεται ανάμεσα σε χώρες όπως η Αίγυπτος, η Ονδούρα, η Ουγγαρία, το Μεξικό, η Νότια Κορέα, η Ταιλάνδη και η Ουκρανία, χώρες όπου υπήρξε σοβαρή οπισθοδρόμηση στο θέμα της ελευθερίας του τύπου.

Στην αναφορά αναφέρεται πως ¨Ο βαθμός της Τουρκίας έπεσε από το 51 στο 54 λόγω των άρθρων 310 και 216 του Τουρκικού Ποινικού Κώδικα και μιας σειράν άρθρων του Αντιτρομοκρατικού Νόμου, που αυξάνουν τις ενοχλήσεις σε βάρος των δημοσιογράφων, Αυτού του είδους η νομική καταστολή προκαλεί μια αυτολογοκρισία στους δημοσιογράφους, στους εκδότες και στους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ.».

Previous Article

ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΜΙΤ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ¨ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ¨ ΤΟΝ ΝΤΙΝΚ

Next Article

ΦΕΡΕΤΡΑ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΑ ΜΕ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΟΥ ΠΚΚ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *