Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

0 σχόλια Share:

Αυτά είναι που κόλλησαν πρώτα

Κατά την πρώτη μέρα εφαρμογής του ¨Ασφαλούς διαδικτύου¨ , περισσότερο γνωστού ως ¨φιλτραρισμένο ίντερνετ¨ από τη Υπηρεσία Ψηφιακών Τεχνολογιών και Επικοινωνίας (BTK) ήρθε η απαγόρευση σχετικά με τις ιστοσελίδες εσωρούχων και προφυλακτικών.

 Από χτες πλέον όσοι επιλέγουν το ένα από τα δύο προφίλ του ¨Ασφαλούς διαδικτύου¨ το ¨οικογενειακό¨, δεν μπορούνε να μπούνε σε ιστοσελίδες προφυλακτικών και εσωρούχων. Με βάση το κριτήριο ¨χυδαιότητας¨ οι πρώτες ιστοσελίδες στις οποίες διακόπηκε η πρόσβαση ήταν αυτές των προφυλακτικών Durex και Fiesta Condom καθώς και των εσωρούχων Victoria’s Secret και Calvin Klein. Η παρεμπόδιση πρόσβασης στο οικογενειακό προφίλ σε κατηγορίες ιστοσελίδων τζόγου, ναρκωτικών, πορνείας, χυδαιότητας, τρομοκρατίας, βίας, απάτης και επιβλαβούς λογισμικού, προκάλεσε την αντίδραση των χρηστών που εκδηλώθηκε μέσα από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

 ¨ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΙΣΤΑ, ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ¨

Από χτες με την χρήση του ¨Ασφαλούς διαδικτύου¨ οι χρήστες μπορούνε εθελοντικά να διαλέγουν είτε το Παιδικό είτε το Οικογενειακό προφίλ, ενώ όσοι δεν κάνουν καμμία αίτηση θα συνεχίσουν να έχουν την παρούσα σύνδεση διαδικτύου. Όμως και υπό την παρούσα κατάσταση, δηλαδή χωρίς να επιλεγεί κανένα φίλτρο, στην Τουρκία υπάρχει λογοκρισία για πάνω από 10 χιλιάδες ιστοσελίδες.

Δεν υπάρχουν λίστες σχετικά με το ποιο περιεχόμενο θα περιλαμβάνεται σε κάθε φίλτρο. Σχόλιο αρμόδιου που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Habertürk αναφέρει πως ¨Δεν υπάρχουν λίστες αλλά κριτήρια. Καθώς ο όρος ¨χυδαιότητα¨ είναι ευρύς, κατά την εφαρμογή του ¨Ασφαλούς Διαδικτύου¨ μπορεί να υπάρξουν κάποια προβλήματα στις πρώτες μέρες εφαρμογής.

…………….

Μια ακόμη συχνή κριτική που ασκείται από την κοινή γνώμη και από νομικούς είναι ότι στην ουσία στόχος του νέου συστήματος δεν είναι η προστασία των παιδιών αλλά η δημιουργία ενός κεντρικού μηχανισμού ελέγχου του διαδικτύου.

Εφ. Ραντικάλ 23-11-2011


Previous Article

ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΕΣΦΑΞΑΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΒΑΛΑΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΦΑΓΕΩΝ…

Next Article

THE MUPPET SHOW !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *