Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΠΩΣ ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ-BINTEO

No Comments Share:

Εφ. Χουριέτ 26-7-2011

Βρέθηκε στο Ντένιζλι ο τάφος του Αγίου Φίλιππου

18 χιλιόμετρα βόρεια από το Ντένιζλι, στην αρχαία πόλη Ιεράπολη (Παμούκκαλε), ο επί 32 χρόνια επικεφαλής των ανασκαφών Ιταλός καθηγητής Φραντζέσκο Ντε Αντρία ανακοίνωσε πως βρέθηκε ο τάφος του απόστολου Φιλίππου-ενός από τους 12 αποστόλους του Ιησού- που σκοτώθηκε από τους Ρωμαίους 2 χιλιάδες χρόνια πριν

 Ο καθηγητής Φραντζέσκο Ντε Αντρία δήλωσε πως ¨Το όνομα του Φίλιππου αναφέρεται στο Ευαγγέλιο, πως είναι πολύ σημαντικός για την χριστιανική κοινότητα, και πως η ανακάλυψη του τάφου του θα προκαλέσει πάταγο σε όλο τον κόσμο¨.

Ο επί 32 χρόνια επικεφαλής των ανασκαφών καθηγητής Φραντζέσκο Ντε Αντρία ανέφερε πως ο Φίλλιππος που ήταν ένας από τους απόστολους του Ιησού είχε έρθει στην Ιεράπολη για να διδάξει την χριστιανική θρησκεία και δολοφονήθηκε από τους Ρωμαίους.

Ο καθηγητής περιέγραψε πως κατέβαλε προσπάθειες για να βρει τον τάφο του αγίου Φίλιππου και είπε : ¨ Μέχρι σήμερα πιστευόταν ότι ο τάφος βρισκόταν στον λόφο των Μαρτύρων. Διενεργήσαμε γεωφυσικές έρευνες και δεν βρήκαμε ίχνη. Πριν από ένα μήνα βρήκαμε σε απόσταση 40 μέτρων από την εκκλησία του Αγίου Φίλιππου τα ερείπια μιας νέας εκκλησίας. Εδώ πέρα λοιπόν στις ανασκαφές που κάναμε βρήκαμε τον τάφο του Αγίου Φίλιππου. Ακόμη δεν ανοίξαμε τον τάφο. Όμως αυτός ο τάφος μια μέρα σίγουρα θα ανοίξει. Αυτή η ανακάλυψη είναι πολύ σημαντική για τον χριστιανικό κόσμο και για την αρχαιολογία. Εδώ θα έρχονται οι χριστιανοί να προσκυνούνε¨.

Ο καθηγητής αναφέρει ότι από την δομή και από τις επιγραφές του τάφου έγινε αντιληπτό ότι ανήκε στον άγιο Φίλιππο. Ανέφερε : ¨Ο άγιος Φίλιππος ένας από τους 12 αποστόλους του Ιησού έγινε δεκτός ως μάρτυρας. Για αυτό και η εκκλησία που έγινε με το όνομα του, στο λόφο των μαρτύρων λέγεται και Μαρτύριον. Οι αρχαιολόγοι για χρόνια πίστευαν πως ο τάφος βρίσκεται σε αυτή την εκκλησία. Δεν είχαν βρεθεί όμως ίχνη του τάφου. Πριν από ένα μήνα καθαρίζοντας τα απομεινάρια εκκλησίας που είχαμε βρει, αποκαλύψαμε τον λαμπρό τάφο. Με έρευνα που κάναμε διαπιστώσαμε ότι κατά την εποχή του Βυζαντίου έβγαλαν το σώμα του Αγίου Φίλιππου από την εκκλησία που είχε γίνει με το όνομα του και το έβαλαν σε αυτόν τον νέο τάφο που βρήκαμε. Αυτή η ανακάλυψη μας ενθουσίασε. …..¨

Το βίντεο : http://webtv.hurriyet.com.tr/2/19786/0/1/dunya-onu-ariyordu-turkiye-de-bulundu.aspx

 

 

 

Previous Article

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ DEB

Next Article

ΘΕΛΕΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΠΕΣ ;

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *