Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΛΛΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ…

No Comments Share:

Εφ. Ραντικάλ 28-2-2011

Σπαρακτικό δράμα στο Ντιγιαρμπακίρ

Η 25χρονη μητέρα τεσσάρων παιδιών στο Ντιγιαρμπακίρ, μη έχοντας τίποτε για να ταΐσει τα παιδιά της, δεν άντεξε περισσότερο την φτώχεια και έδωσε τέλος στη ζωή της με κυνηγητικό όπλο.

Η Γιουκσέλ Ντεμίρ ήταν κάτοικος της συνοικίας Γενίκοϊ στο Ντιγιαρμπακίρ όταν αποφάσισε σε παιδική σχεδόν ηλικία να παντρευτεί με τον Μεχμέτ Ντεμίρ. Όταν η οικογένεια της εναντιώθηκε, είπε στους δικούς της πως « αν δεν με δώσετε θα το σκάσω». Ο Μεχμέτ Ντεμίρ στα 10 χρόνια του γάμου είχε 4 παιδιά, και καθώς τον τελευταίο καιρό δεν έβρισκε δουλειά στις οικοδομές όπου εργαζόταν, δυσκολευόταν πολύ να κοιτάξει την οικογένεια του. Αναφέρθηκε πως όταν τα παιδιά της την περασμένη εβδομάδα ζήτησαν πρωινό από την Γιουκσέλ και αυτή δεν είχε τίποτε να τους ετοιμάσει, δεν άντεξε άλλο και παίρνοντας το κυνηγετικό όπλο που είχαν στο σπίτι, το έβαλε στην κοιλιά της και τράβηξε την σκανδάλη. Με το που ακούστηκε ο ήχος του όπλου, έτρεξαν οι γείτονες, βρήκαν τη νέα γυναίκα μέσα στα αίματα και την μετέφεραν στο νοσοκομείο. Αφού της παρασχέθηκαν εκεί οι πρώτες βοήθειες, πέθανε την ώρα που την μετέφεραν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Ντίτζλε.

Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΕΒΑΛΕ ΦΩΤΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

Ο Μεχμέτ Ντεμίρ μη αντέχοντας τον πόνο να θάβει την γυναίκα του, προσπάθησε να κάψει το σπίτι. Στην πρώτη του προσπάθεια εμποδίστηκε από τους γείτονες, και καθώς είχε ειδοποιηθεί η αστυνομία, τον μετέφεραν στο τμήμα. Του πήραν κατάθεση και τον άφησαν ελεύθερο. Γύρισε σπίτι του και το έβαλε πάλι φωτιά . Από το σπίτι της οικογένειας Ντεμίρ που έγινε στάχτη, έμειναν μόνο τα 4 παιδιά και φωτογραφίες καμένες γεμάτες με αναμνήσεις. Έτσι μετά το γεγονός, από τον διαταραγμένο ψυχολογικά Μεχμέτ και την Γιουκσέλ Ντεμίρ που αυτοκτόνησε, έμειναν η 7χρονη Μελέκ, η 5χρονη Μουτζέλα, η 4χρονη Μπεσρά και ο 7 μηνών Σεϊχμούς, τα οποία τώρα τα κοιτάζουν η θεία τους Μουαζέζ και ο θειος τους Σαλίχ Ντεμίρ. Η Μουαζέζ Ντεμίρ περιγράφοντας πως η Γιουκσέλ Ντεμίρ αυτοκτόνησε από την φτώχεια ανέφερε τα εξής : ¨Ο Μεχμέτ μετά τον θάνατο της Γιουκσέλ, διαταράχτηκε η ισορροπία του και αφού έβαλε φωτιά στο σπίτι εξαφανίστηκε. Αναγκάστηκα να κοιτάω τα 4 παιδιά που έμειναν. Τώρα μαζί με το δικό μου παιδί βυζαίνω και τον 7 μηνών Σεϊχμούς. Η οικονομική μας κατάσταση είναι άσχημη. Η μόνη μας ασφάλεια είναι η πράσινη κάρτα, αλλά αυτή δεν γεμίζει την κοιλιά. Ο άντρας μου είναι ανάπηρος εδώ και μήνες και δύσκολα μπαίνει το ψωμί στο σπίτι μας. Και ενώ ήμασταν έτσι, τώρα η κατάσταση μας δυσκόλεψε περισσότερο. Ζητάμε να βοηθήσουν οι αρμόδιοι. Τουλάχιστον μια βοήθεια για αυτά τα παιδιά που έμειναν από ένα σπίτι που χάθηκε. Απευθύνομαι στο κράτος μας, στον δήμο μας, στους επιχειρηματίες μας, σας παρακαλώ βοηθήστε μας¨

Ο Σαλίχ Ντεμίρ λέει : ¨Στον γάμο του ο Μεχμέτ έκανε 4 παιδιά και τα έφερναν πολύ δύσκολα πέρα. Τώρα ο Μεχμέτ δεν βγαίνει καν στον δρόμο. Αναγκάστηκα να προσέχω και τα 4 ανίψια μου που έμειναν ορφανά. Εγώ εδώ και 10 μήνες είμαι ανάπηρος και δεν έχω κανένα εισόδημα. Από εκεί που είχα μια οικογένεια 9 ατόμων, τώρα γίναμε 13. Εδώ και μήνες δεν μπορώ να μετακινηθώ από την θέση μου. Ο πόνος μας κάθε μέρα μεγαλώνει. Θέλω όλοι να μάθουν αυτά που ζούμε.

Previous Article

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ

Next Article

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΛΕΟΝ Ο ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *