Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ

0 σχόλια Share:

Εικόνα από την νέα Τουρκία που σε κάνει να κλαις : 4 αδέρφια ένα ζευγάρι παπούτσια !

hakkar

Το δράμα μιας οικογένειας που έχει 4 αδέρφια που πάνε στο σχολείο στην Γιουξέκοβα του νομού Χακκάρι έγινε αντιληπτό από τον διευθυντή του σχολείου και τους δασκάλους. Δάσκαλοι που είδαν πως τα παιδιά δεν ερχόταν μαζί στο σχολείο, άρχισαν να ερευνούν την υπόθεση και έμαθαν την αλήθεια από την 38χρονη μητέρα Αμινά Σεβγκί. Όταν η μητέρα Σεβγκί είπε : ¨Τα παιδιά μου δεν έχουν παπούτσια και μπουφάν. Για αυτό το λόγο δεν μπορούν να έρθουν την ίδια μέρα στο σχολείο¨, ο διευθυντής του σχολείου και οι δάσκαλοι με ίδιες δυνατότητες αγόρασαν παπούτσια και μπουφάν για τα παιδιά.

Το δράμα αυτό στο χωριό Βεζιρλί που βρίσκεται σε απόσταση 5 χλμ από την Γιουξέκοβα και υπό βαριές χειμωνιάτικες συνθήκες, το αποκάλυψαν ο διευθυντής και οι δάσκαλοι του δημοτικού σχολείου Μεχμετσίκ.

H διεύθυνση του σχολείου και οι δάσκαλοι του σχολείου αντιλήφθησαν πως ο 7χρονος Κεβσέρ-μαθητής της 1ης, ο 11χρονος Ουμίτ-μαθητής της 5ης, η 13χρονη Νουρσέλ της 7ης και η 14η Ουμπέιτ Σεβγκί της 8ης, δεν ερχόταν την ίδια μέρα στο σχολείο ή ενίοτε αργούσαν να έρθουν.
Ο διευθυντής Αϊντίν Εβίν ρώτησε τα παιδιά σχετικά αλλά απάντηση δεν πήρε. Τότε μαζί με έναν άλλο δάσκαλο-οδηγό πήγε στο σπίτι των αδερφών Σεβγκί και συναντήθηκε με την οικογένεια. Εκεί λοιπόν έμαθαν την αλήθεια, πως δηλαδή οι μαθητές επιδή δεν έχουν παπούτσια πάνε στο σχολείο με την σειρά. Ακολούθως οι δάσκαλοι κινητοποιήθηκαν και αγοράζοντας μπότες και μπουφάν προσπάθησαν να βρούνε λύση στο θέμα.

………………

………………

DHA  9/1/2015

Previous Article

ΤΕΛΕΤΗ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΔΙΚ

Next Article

ΔΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *