Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΕ ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΞΙΜ

No Comments Share:

Aστυνομική επέμβαση στην διαμαρτυρία με γαρύφαλλα στο Ταξίμ

Taksim'de karanfilli eyleme polis müdahalesi

Και ενώ συνεχίζονται στο Ταξίμ οι διαμαρτυρίες των ανθρώπων που στέκονται όρθιοι, οι πολίτες μετά από απόφαση που λήφθηκε σε διάφορα φόρουμ, συνέρρευσαν χτες στην πλατεία Ταξίμ κρατώντας γαρύφαλλα. Όταν οι ομάδες προειδοποιήθηκαν να διαλυθούν και δεν υπάκουσαν, ήρθαν στην πλατεία εκατοντάδες αστυνομικοί. Η αστυνομία έκανε ακόμη μια προειδοποίηση και τελικά επενέβη στις 20.35. Η αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει τους διαδηλωτές κάνοντας χρήση πεπιεσμένου νερού στην πλατεία και βομβών αερίου στα γύρω στενά.

Taksim'de karanfilli eyleme polis müdahalesi

Ευρεία ήταν η συμμετοχή του κόσμου στην τελετή τιμής των νεκρών και τραυματιών στις διαδηλώσεις για το πάρκο Ταξίμ, που οργάνωσε η Αλληλεγγύη Ταξίμ. Κοντά στις 100 χιλιάδες άτομα χτες γύρω στις 19.00 έφτασαν στην πλατεία κρατώντας γαρύφαλλα στα χέρια. Στο μεταξύ δυνάμεις της αστυνομίας είχαν λάβει μέτρα στην είσοδο του πάρκου Γκεζί.

Taksim'de karanfilli eyleme polis müdahalesi

Τα ΤΟΜΑ ήταν σε ετοιμότητα στην πλατεία. Μετά από τήρηση ενός λεπτού σιγής για αυτούς που έχασαν τη ζωή τους στα επεισόδια του πάρκου Γκεζί, διαβάστηκαν ένα-ένα τα ονόματα των θανόντων. Και την ώρα που τα έλεγαν ακουγόταν το ¨παρών¨.

Taksim'de karanfilli eyleme polis müdahalesi

Όταν οι διαδηλωτές φώναξαν το σύνθημα ¨ανοίξτε το δημόσιο πάρκο¨, η αστυνομία άρχισε να τους προειδοποιεί να διαλυθούν. Η ανακοίνωση από τα μεγάφωνα της αστυνομίας έλεγε ¨Κάνατε την ανακοίνωση τύπου σας. Παρακαλούμε εγκαταλείψτε την πλατεία, διαλυθείτε¨. Όταν οι ομάδες δεν εγκατέλειψαν την πλατεία, οι αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να τους απομακρύνουν προς την κατεύθυνση της λεωφόρου Ιστικλάλ.

Taksim'de karanfilli eyleme polis müdahalesi

ΤΟΜΑ που εισήλθε ανάμεσα στους διαδηλωτές άρχισε να τους διαλύει κάνοντας χρήση πεπιεσμένου νερού. Και ενώ οι διαδηλωτές έφευγαν προς Καζαντζί Γιοκουσού, Χαρμπιγιέ και Γκιουμούσουγιου, η αστυνομία συνέχισε να επεμβαίνει στα γύρω στενά κάνοντας χρήση σπρέι πιπεριού. Ακόμη δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση, αλλά αναφέρεται πως έχουν γίνει συλλήψεις διαδηλωτών.

Εφ. Χουριέτ 23/6/2013

 

Previous Article

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΘΡΑΚΗ

Next Article

BINTEO AΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΤΑΞΙΜ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΑΛΛΑΧ-ΑΛΛΑΧ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *