Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΝΕΟΣ ΟΜΑΔΙΚΟΣ ΤΑΦΟΣ ΣΤΟ ΕΡΖΕΡΟΥΜ

No Comments Share:

Εφ. Νέτγκαζέτε 9-4-2011

Ομαδικός τάφος βρέθηκε κατά τις εκσκαφές για την κατασκευή κτιρίου.

ΕΡΖΕΡΟΥΜ-Κατά την διάρκεια ανασκαφής στην περιοχή Πασινλέρ βρέθηκαν πολλά ανθρώπινα οστά. Με βάση τις πληροφορίες του ανταποκριτή του ΑΑ, τα ανθρώπινα οστά βρέθηκαν από εργάτες και κατοίκους της περιοχής κατά την κατασκευή ενός σχολείου στην είσοδο της Πασινλέρ.

Η περιοχή όπου βρέθηκαν είναι ανάμεσα στο κρατικό νοσοκομείο και στο μνημείο Χασάνκαλέ, και παλιότερα ήταν στρατόπεδο. Κάποια από τα οστά που βρέθηκαν τοποθετήθηκαν από τους κατοίκους της περιοχής σε τσουβάλια, ενώ άλλα σε λάκκους στον τόπο της εκσκαφής. .

Ο Διευθυντής του Κέντρου Τουρκοαρμενικών σχέσεων καθηγητής Ερόλ Κουρκτσούογλου στην δήλωση που έκανε ανέφερε πως ενδεχομένως να πρόκειται για μια από τις σφαγές που έκαναν αρμενικές συμμορίες στις 12 Μαρτίου 1918  οι οποίες αποσύρονταν την μέρα που έμπαινε στην πόλη το πρώτο Σώμα Στρατού Καυκάσου. Ο Κουρκτσού υπενθύμισε πως συμμορίες υπό την ηγεσία του αρχισυμμορίτη Αντρανίκ έκαναν σφαγές στο Πασινλέρ και στα γύρω χωριά, και είπε τα εξής : ¨Όπως είχε αναφέρει και ο Αντρανίκ, αποκαλύψαμε με έγγραφα και πληροφορίες πως κατά την απόσυρση τους έκαναν σφαγές στο Πασινλέρ και στα χωριά. Την εποχή εκείνη σφαγιάζονται στο Χασάνκαλέ περίπου 1500 άνθρωποι μας, γυναίκες παιδιά και γέροι. Η περιοχή όπου γίνονται οι ανασκαφές αυτές σήμερα είναι η περιοχή από την οποία αποσύρονταν οι Αρμένιοι και η είσοδος προς το Χασάνκαλέ. Στην περιοχή αυτή έγιναν σφαγές στα χωριά Αχά και Τιζγκί. Είναι χωριά κοντινά. Η αλήθεια θα αποκαλυφθεί στον κόσμο της επιστήμης με τις εργασίες σε αυτή τη περιοχή. ¨

…………….

Εντύπωση προκάλεσε ότι παρά το ότι βρέθηκαν πολλά οστά στον χώρο οι εργασίες ανασκαφής για το κτίριο συνεχίζονται κανονικά.

Σχόλιο : Και μόνο η τελευταία πρόταση δείχνει ποιοι ήταν οι δράστες και ποια ήταν τα θύματα. Επίσης το στοιχείο ότι παλιά ο χώρος ήταν στρατόπεδο, είναι δηλωτικό των δραστών….

Previous Article

¨ΖΗΛΕΥΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ…¨

Next Article

ΤΖΕΤ ΣΚΙ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *