Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ

No Comments Share:

Εφ. Ραντικάλ 4-7-2011

Δεν είναι το τείχος του Βερολίνου αλλά της Σμύρνης

Προβλήματα σε φοιτητές και κατοίκους προκαλεί το τείχος 2 χιλιομέτρων, ύψους τριών μέτρων και με κάγκελα πάνω που για λόγους ασφαλείας έκλεισε τα σύνορα ανάμεσα στο πανεπιστήμιο Αιγαίου στην περιοχή Μπορνόβα της Σμύρνης με την συνοικία Μεβλάνα

 ΣΜΥΡΝΗ – Η πρυτανεία του πανεπιστημίου Αιγαίου πριν από 10 χρόνια για λόγους ασφαλείας κατασκεύασε ένα τσιμεντένιο τοίχος. Αυτό όμως επηρεάζει αρνητικά την ζωή των περίπου χιλίων φοιτητών που ζούνε στην συνοικία Μεβλανά και στις τέσσερεις εστίες που υπάρχουν εκεί. Οι φοιτητές για να φτάσουν στο πανεπιστήμιο περπατάνε καλοκαίρι-χειμώνα 1,5 χιλιόμετρο. Οι φοιτητές παρά το ότι η σχολή τους είναι ακριβώς πίσω από το τείχος υποχρεώνονται να περπατάνε 1,5-2 χιλιόμετρα ή να παίρνουν λεωφορείο, και για αυτό ζητάνε από την πρυτανεία να ανοίξει τουλάχιστον ακόμη μια πύλη στο τείχος.

ΜΟΥΧΤΑΡΗΣ : ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΕΙ ΑΣ ΑΝΟΙΞΕΙ ΜΙΑ ΠΥΛΗ

Οι κάτοικοι της συνοικίας Μεβλάνα ζητάνε την κατεδάφιση του τοίχους για να ζωντανέψει η οικονομική και κοινωνική ζωή. Οι κάτοικοι της συνοικίας αναφέρουν ότι η εικόνα του οικισμού της έχει επηρεαστεί από το τσιμεντένιο τείχος, πως πουθενά αλλού στα 5 χιλιόμετρα των συνόρων του πανεπιστημίου δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, και ότι υπέστησαν αδικία.

……………….

Ο Γ.Γ. του πανεπιστημίου Μπουλέντ Οζκάν δήλωσε πως τα αιτήματα είναι άδικα. Ο καθηγητής Οζκάν ανέφερε πως η υπάρχουσα πύλη εισόδου είναι επαρκής. Περιέγραψε πως δεν μπορεί να ανοίξει το τείχος για λόγους ασφαλείας και είπε : ¨Υπάρχει θέμα ασφαλείας. Το πανεπιστήμιο έχει 60 χιλιάδες πληθυσμό. Πρέπει να τους προφυλάξουμε. Εάν υπάρξει επαρκής πίστωση θέλουμε να επεκτείνουμε το τείχος¨.

 

Previous Article

Ο ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ

Next Article

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *