Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ 656η ΕΠΕΤΕΙΟ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗΣ-ΒΙΝΤΕΟ

0 σχόλια Share:

 Στην γιορτή της κατάκτησης, εορτασμός με στρατιωτική μουσική

Με διάφορες εκδηλώσεις γιορτάστηκε η 656η επέτειος κατάκτησης της Αδριανούπολης. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων αυτών έγινε τελετή κατάθεσης στεφανιού κατάκτησης στο μνημείο Ατατούρκ, έκθεση φωτογραφίας στην λεωφόρο Σαρατσλάρ, συναυλία στρατιωτικής οθωμανικής μουσικής μπροστά στο τζαμί Σελιμιέ, ενώ έγιναν προσευχές και μεβλίτ στο Εσκί Τζαμί.

Η τελετή κατάθεσης στεφάνου έγινε στο μνημείο Ατατούρκ. Η τελετή άρχισε με ενός  λεπτού σιγή και με τον εθνικό ύμνο, ενώ στεφάνια κατέθεσαν ο νομάρχης Αδριανούπολης Γκιουνάι Οζντεμίρ, ο δήμαρχος Ρετζέπ Γκιουρκάν και ο διοικητής της 54ης ΜΧΚ Ταξιαρχίας Σαλίμ Αφγκούν.

Στην τελετή αυτή μιλώντας σχετικά με την σημασία της ημέρας ο λοχαγός Ντουρμους Μποζκούρτ, είπε: ¨Βιώνουμε την χαρά και την περηφάνια του εορτασμού της 656ης  επετείου από την κατάκτηση της Αδριανούπολης.  Η κατάκτηση της Αδριανούπολης έχει μια ξεχωριστή θέση και σημασία στην τουρκική ιστορία. Η Αδριανούπολη όπως αναφέρει και ο Μεχμέτ Ακίφ Ερσόι στο ποίημα του ¨Αδριανούπολη¨ είναι το ¨σιδερένιο κλειδί του τραγουδιού¨. Μετά από τον θάνατο του Ορχάν Μπέη στο κράτος των Οθωμανών, η κατάκτηση της Αδριανούπολης έγινε από τον σουλτάνο Ι. Μουράτ το 1361.

………………..

Στην ομιλία που έκανε στο Εσκί τζαμί ο μουφτής Αδριανούπολης Εμρουλλάχ Ουζούμ είπε: ¨ Σημερα ξέρετε είναι η 656η επέτειος κατάκτησης της Αδριανούπολης μας. Mε εκδηλώσεις από την νομαρχία μας, με μεβλίτ και με προσευχές τιμάται η κατάκτηση της Αδριανούπολης από τους προγόνους μας.  Ετησίως είναι ανάγκη  να γίνεται αυτό ζωντανά και να φτάνει στους νέους με ισχυρό τρόπο η συνείδηση της κατάκτησης, της ενότητας, της πατρίδας και του κράτους. Όπως κάθε χρόνο γίνονται εορτασμοί για την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης  έτσι και στην Αδριανούπολη, γίνονται εορτασμοί κατάκτησης, μεβλίτ και προσευχές κατάκτησης.Οι Αδριανουπολίτες το γνωρίζουν αυτό. Και εμείς γιορτάζουμε κάθε χρόνο την κατάκτηση της Αδριανούπολης. Συγχαίρουμε. Μακάρι, καταβάλλουμε προσπάθεια ώστε εκείνο το πνεύμα να το βιώσουμε και να το συντηρήσουμε. Ο Αλλάχ ας μας δίνει μόνιμη ενότητα και ομοψυχία¨.

http://www.vatandasgazetesi.com.tr/gundem/fetih-bayramina-mehteranli-kutlama-h13876.html

6/5/2017

Σχ: Ειλικρινά δεν ξέρουμε άλλον λαό που να γιορτάζει την ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ της πόλης όπου κατοικεί. Δηλαδή το ότι ¨ήρθαμε και πήραμε δια της βίας κάτι που ΔΕΝ ήταν δικό μας¨. Ας δούμε και το βίντεο …..

 

 

Previous Article

TO ¨ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ¨ ΞΑΝΘΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΗΝ ¨ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΑΡΧΗ¨

Next Article

ΧΑΡΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *