Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗΣ ΜΕ DRONE

No Comments Share:

 

Σπέρνουν σε δάση με ΜΕΑ

Με το  ¨Ecodrone¨που κατασκεύασαν 7 φοιτητές από διάφορα πανεπιστήμια μπορούν και ρίχνουν 1500 σπόρους εντός 10 λεπτών σε δασώδη περιοχή.

7 φίλοι φοιτητές που σπουδάζουν σε διαφορετικά πανεπιστήμια συνέστησαν μια ομάδα με σκοπό την ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης και χάρη σε ένα σύστημα που πρόσθεσαν σε ένα drone, μπορούν και φυτεύουν σπόρους δέντρων σε δασώδη περιοχή. Ονόμασαν την συσκευή τους Ecodrone και με αυτήν μπορούν να αφήσουν σε 10 λεπτά 1500 σπόρους σε δασώδη περιοχή, ενώ μπορεί σε ένα δρομολόγιο να σηκώσει βάρος 7 κιλών.  Το Ecodrone μπορεί και σπέρνει σε μια απόσταση δύο χιλιομέτρων. H συσκευή αυτή έκανε την πρώτη της εφαρμογή στο Άρτβιν.  Η ομάδα σε συνεργασία με το Δασαρχείο έριξε σπόρους οξιάς και κέδρου σε περιοχή με χώμα στο δάσος Καφκασόρ.

Το Ecodrone μαζί με τους σπόρους οξιάς και κέδρου αφήνει και σπόρους οπωροφόρων δέντρων για τα άγρια ζώα. Πετυχημένη υπήρξε αυτή η δοκιμή που έγινε εκεί, που η επιλογη της έγινε επειδή το έδαφος είναι απότομο και τραχύ.

¨ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΠΟΡΟΥΣ ΜΕ ΤΟ DRONE¨
Σύμφωνα με την είδηση από το DHA, ο Μερτ Καρσλίογλου-φοιτητής στην σχολή Μηχανικών Υπολογιστών του πανεπιστημίου Μπαχτσεσεχίρ,  δήλωσε πως η ιδέα για το εγχείρημα αυτό προέκυψε μετά από το μάθημα  κοινωνικής ευθύνης.  Ο Καρσλίογλου είπε πως ¨Παρατηρήσαμε πως οι άνθρωποι στην καθημερινή τους ζωή δεν έχουν επαρκή πρόσβαση σε προτάσεις εξοικονόμησης και σε περιβαλλοντικές λύσεις. Στην κατεύθυνση αυτή αναπτύξαμε αυτό το σχέδιο και για να το καταστήσουμε ενδιαφέρον, σχεδιάσαμε ένα ΜΕΑ που το ονομάσαμε Ecodrone.  Μπορεί ένα drone να μπορέσει να λύσει το θέμα αναδάσωσης της Τουρκίας, όσο αναπτύσσεται η τεχνολογία αν μπορέσουμε να παράξουμε περισσότερα από αυτά, μπορούμε να παίξουμε σημαντικό ρόλο στην αναδάσωση.¨

¨ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΕΙ ΤΟ ECODRONE¨

Μεταλλικό νερό και λίπασμα σε σκόνη ανακατεύονται και τοποθετούνται μέσα τους οι σπόροι. Μετά το αφήνουν σε αναμονή σε καθορισμένη ζέστη και πριν από την σπορά ρίχνουν νερό και είναι έτοιμο προς σπορά, Μετά οι σπόροι αφήνονται να πέσουν στις περιοχές που έχουν προγραμματιστεί από την συσκευή.

https://www.artigercek.com/haberler/drone-ile-ormana-tohum-ekiyorlar

8/10/2018

Previous Article

ΒΙΝΤΕΟ-ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ !

Next Article

Εκκλησία 1500 ετών βρέθηκε στην Αδριανούπολη

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *