Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΟΔΟΦΡΑΓΜΑ ΝΤΟΛΜΑΜΠΑΧΤΣΕ

No Comments Share:

Οδόφραγμα Ντολμαμπαχτσέ

Οι διαδηλώσεις που συνιστούν και την επικαιρότητα της Τουρκίας και άρχισαν στο πάρκο Γκεζί, συνεχίστηκαν χτες στην 7η μέρα. Την ώρα που σε μια πλατεία Ταξίμ χωρίς αστυνομικούς στήθηκαν χοροί, άλλη ομάδα που θέλησε να βαδίσει προς το γραφείο της πρωθυπουργίας συγκρούστηκε με αστυνομικούς στο Ντολμάμπαχτσέ.

Κινήσεις είχαμε χτες και στην πλατεία Ταξίμ και στο πάρκο Γκεζί. Και ενώ ομάδες που φυλούσαν σκοπιά από το πρωί συνέχισαν την παρουσία τους εκεί, το πλήθος που στην πλειοψηφία του αποτελούνταν από νέους κατευθύνθηκε στο Ταξίμ. Το πάρκο Γκεζί γέμισε πλήρως. Στους νέους που χόρευαν και ξεκουράζονταν, κάθε λεπτό που περνούσε προστίθενταν και νέοι άλλοι με σημαίες στα χέρια. Η αστυνομία όλη την μέρα δεν φάνηκε καθόλου στο Ταξίμ και στην περιοχή του. Το βράδυ όμως ξέσπασε ένταση στο Ντολμάμπαχτσέ. Ομάδα διαδηλωτών από το Ταξίμ μέχρι το στάδιο Ινονού, θέλησαν να βαδίσουν κατά του γραφείου της πρωθυπουργίας και βρέθηκαν αντιμέτωποι με αστυνομικά εμπόδια. Η αστυνομία επενέβη με πεπιεσμένο νερό και σπρέι πιπεριού από ΤΟΜΑ, σε βάρος αυτών που επέμεναν να διαδηλώσουν. Οι διαδηλωτές πυρπόλησαν γερανό που χρησιμοποιούνταν για την κατεδάφιση του σταδίου Ινονού.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ¨ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΛΥΘΕΙΤΕ¨

Η αστυνομία έκανε προς τους διαδηλωτές την εξής έκκληση: ¨Οι διαδηλώσεις που επί μέρες κάνετε βλάπτουν την Κωνσταντινούπολη μας. Δεν επιθυμούμε να επέμβουμε. Μην πετάτε πέτρες και διαλυθείτε. Θα σας δοθεί διάστημα για να διαλυθείτε. Εάν δεν διαλυθείτε μόνοι σας, θα διαλυθείτε με την χρήση βίας. Κοιτάξτε μεταξύ σας υπάρχουν πολλοί προβοκάτορες. Παρακαλούμε διαλυθείτε¨.

…………

Δακρυγόνα στα αναρρωτήρια

Ο τουρκικός ιατρικός σύλλογος μετά από την σύλληψη των γιατρών οι οποίοι περιέθαλπαν τραυματίες στην πλατεία Κιζιλαγί της Άγκυρας ανακοίνωσε πως

¨Σε κανένα περιβάλλον συγκρούσεων δεν μπορεί να γίνονται επεμβάσεις στις μονάδες υγείας και στα οχήματα τους. Πρόκειται για αδίκημα¨. Στην ανακοίνωση ο σύλλογος ισχυρίζεται πως η αστυνομία πέταξε δακρυγόνα σε αναρρωτήρια λέγοντας πως ¨Υπήρχαν διαμαρτυρίες για το πάρκο Γκεζί του Ταξίμ. Η δημοκρατική αυτή διαμαρτυρία που δεν περιλάμβανε καμιά μορφή βίας, τρομοκρατήθηκε από την αστυνομία¨.

 Εφ. Χουριέτ 4/6/2013

Previous Article

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ , ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Next Article

ΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΔΗΛΩΤΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *