Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Συμβουλή της Diyanet σε γυναίκες που τις δέρνουν οι σύζυγοι : ¨Αναζητείστε το λάθος στον εαυτό σας- Kάντε αυτά που του αρέσουν (…) ¨ !!!¨

No Comments Share:

Συμβουλές σκάνδαλο από την Diyanet προς τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν βία

Τα γραφεία οικογενειακής και θρησκευτικής καθοδήγησης που υπάγονται στην Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων (Diyanet) συμβουλεύουν τις γυναίκες που υπόκεινται σε βία “Να αναζητήσουν στον εαυτό τους το λάθος” !

Σύμφωνα με το κείμενο της Μπουρτζου Καρακάς από την Deutsche Welle, η Diyanet συμβουλεύει τις γυναίκες που υπόκεινται σε βία να “αποδεχθούν” τη βία, να αναζητήσουν το λάθος στον εαυτό τους και να λύσουν το θέμα ενδοοικογενειακά. Η Diyanet προτείνει ως τελευταία λύση την προσφυγή στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με την είδηση της DW, υπάλληλος του Κέντρου Πρόληψης και Παρατηρήσης Βίας που συστάθηκε στα πλαίσια του νόμου 6284 (προστασία της οικογένειας και αποτροπή ενδοοικογενειακής βίας) και υπάγεται στην μουφτεία Ικονίου, σε γυναίκα που αντιμετώπιζε βία, παρείχε τις εξής συμβουλές : “Αν φτάσει σε επίπεδο που δεν αντέχετε, συνομιλήστε με τους μεγαλύτερους. Στην σουρα Νισά, ο Αλλάχ εντέλει ως εξής: Αφήστε τους άντρες και τις γυναίκες να προσπαθήσουν να εξαλείψουν το πρόβλημα μεταξύ τους”.
……
Γυναίκα η οποία ανέφερε στην μουφτεία του Τσόρουμ πως “Σήκωσε το χέρι του δεν με χτύπησε, αλλά ανησυχώ” της δόθηκε η εξής απαντήση: “Με σωστή γλώσσα ρωτήστε την αιτία. Αυτό δεν είναι μεγάλο πρόβλημα μπορείτε να το λύσετε συνομιλώντας. Για παράδειγμα το βράδυ κάνετε αυτά που του αρέσουν (….) και με ένα τσάι καθίστε δίπλα του και μιλήστε”.

Όταν μία άλλη γυναίκα ρώτησε λέγοντας “Τι να κάνω όταν με δέρνει” της είπαν :” Αν σας χτυπά μην αντιδράτε, μόνο απομακρυνθείτε. Αποτραβηχτείτε στο δωμάτιό σας. Προσπαθήστε να σκεπάσετε το γεγονός λέγοντάς του “Να κάνω ότι θέλεις” και στον κατάλληλο χρόνο ανοίξτε το θέμα. Μην χρησιμοποιείς κατηγορηματική ρητορική. Μπορείτε να μιλήσετε ως εξής: “Δεν ήξερα πώς έτσι ήθελες. Αν το ήξερα έτσι θα έπραττα”.

Και όταν η γυναίκα ρώτησε “Πρέπει μήπως να καλέσω την αστυνομία;”, Το άτομο στο τηλέφωνο της είπε “Οχι αυτού του είδους τις καταστάσεις, πρώτα ο Αλλάχ θα τις λύσετε. Αφεθείτε στον Αλλάχ”.
……
Όταν ο υπάλληλος στο τηλέφωνο ρωτήθηκε “Μερικές φορές μου τραβάει τα μαλλιά και φοβάμαι μήπως να καλέσω την αστυνομία;”, εκείνος απάντησε πως πριν από την κλήση της αστυνομίας πρέπει να το σκεφτεί πολύ καλά και της είπε πως “Αν φτάσετε σε σημείο που δεν αντέχεται μπορείτε να την καλέσετε αλλά γενικά επιβάλλουν απομάκρυνση από το σπίτι 3 ως 5 μηνών. Για αυτό πριν να καλέσετε την αστυνομία αναζητήστε τρόπους επίλυσης. Μήπως και εσείς του φέρεστε ανάποδα;”.
….

Birgun.net   25/2/2020

Previous Article

Βίντεο- Μάχη εξ επαφής ανάμεσα σε συριακό άρμα Τ-72 και σε τουρκικής κατασκευής ACV-15 των κατσαπλιάδων

Next Article

Φωτογραφίες ρωσικής μονάδας κάπου στην Ιντλίμπ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *