Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

YΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

0 σχόλια Share:

Υποχωρεί η θρησκευτική ελευθερία στην Τουρκία

fft81_mf1915438

Εντύπωση προκαλούνε τα αποτελέσματα που αφορούν την Τουρκία και βγήκαν μετά από παγκόσμια έρευνα σχετικά με τις θρησκευτικές ελευθερίες και τους περιορισμούς. 

Στοιχεία από εξαετή έρευνα με τίτλο ¨θρησκευτικές ελευθερίες και περιορισμοί στον κόσμο¨ που έκανε το αμερικανικό Κέντρο Ερευνών PEW, δείχνουν πως στην Τουρκία υπήρξαν υποχωρήσεις.

Η PEW στην έρευνα που έκανε στα έτη 2007-2013 χρησιμοποίησε δύο δείκτες : Κρατικής προέλευσης περιορισμοί και κοινωνική έχθρα. Οι κρατικής προέλευσης περιορισμοί συστήνονται από νόμους που περιορίζουν την θρησκευτική ελευθερία και πρακτική, από πολιτικές και από ημιεπίσημες πρακτικές. Ενώ ως κριτήρια κοινωνικής έχθρας εξετάστηκαν μεμονωμένες ή ομαδικές δηλώσεις, συμπεριφορές ή ακτιβιστικές ενέργειες θρησκευτικού μίσους.

Η βαθμολογία και η κατάταξη έγινε με βάση αυτούς τους δείκτες. Στην έρευνα αυτή η Τουρκία μεταξύ των 25 πολυπληθέστερων χωρών είναι η μόνη που κατά το 2012 που αυξήθηκαν οι πόντοι της στον τομέα των ¨Κρατικής προέλευσης περιορισμών¨. Εντύπωση προκαλεί η αστάθεια της Τουρκίας όπως φαίνεται στο σύνολο της εργασίας. Το 2011 καταγράφεται ως το έτος με τις περισσότερες θετικές εξελίξεις, αλλά αναφορικά με το σύνολο της εξαετίας η κοινωνική εχθρότητα βρίσκεται σε χειρότερο σημείο από το 2007.

Με την εφαρμογή των δύο δεικτών φαίνεται πως η Τουρκία και στα δύο θέματα βρίσκεται στην κατηγορία των ¨υψηλών¨ περιορισμών. Στην κατηγορία των κρατικών θρησκευτικών περιορισμών η Τουρκία ακολούθησε μια πορεία στα όρια υψηλών και πολύ υψηλών περιορισμών και κατέληξε στην κατηγορία υψηλών περιορισμών.

……………..

Εφ. Ραντικάλ 15/1/2014

Σχ : Την έρευνα μπορείτε να την δείτε στην διεύθυνση

Religious Hostilities Reach Six-Year High

 

Εμείς σας δείχνουμε τρεις ενδιαφέροντες πίνακες αυτής της έρευνας :

Χώρες με πολύ μεγάλη κοινωνική εχθρότητα σχετικά με την θρησκεία  

12

Κυβερνήσεις με πολύ υψηλούς περιορισμούς αναφορικά με την θρησκεία 

13

Αριθμός χωρών στις οποίες παρενοχλήθηκαν θρησκευτικές ομάδες. Οποιαδήποτε στιγμή μεταξύ Ιουνίου 2006 και Δεκεμβρίου 2012. 

14

Previous Article

ΔΗΛΩΣΕΙΣ -ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Next Article

¨ΤΕΤΟΙΑ ΑΡΕΤΗ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΦΩΤΑ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ….¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

consectetur tristique facilisis dolor. ut Sed Praesent libero. massa risus. commodo mattis