Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΡΟΥΚΕΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ DHKP-C ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

No Comments Share:

Επίθεση με ρουκέτες στην Διεύθυνση Γενικής Ασφάλειας Άγκυρας (EGM) και στην Αστυνομική Εστία

A20230859

Από τύχη προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές από τις επιθέσεις αυτές. Οι επιτιθέντες αρχικά κρύφτηκαν σε θάμνους στην λεωφόρο Τσετίν Εμέτς, σε σημείο του πεζόδρομου που βλέπει προς την EGM και την Αστυνομική Εστία. Μετά από μια σύντομη ετοιμασία έριξαν πρώτα στις 21.30 στην EGM και ακολούθως στην Αστυνομική Εστία δύο ρουκέτες. Στη σύγκρουση που ακολούθησε με τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, συνελήφθησαν ο ένας νεκρός και ό άλλος τραυματισμένος. Διαπιστώθηκε πως νεκρός ήταν ο Μουχαρέμ Καρατάς ο οποίος και παλιότερα είχε κάνει την επίθεση με LAW στα κεντρικά γραφεία του ΑΚΡ. Τραυματισμένος είναι ο δράστης Σερντάρ Πολάτ.

Από τις δύο ρουκέτες, η πρώτη πέτυχε τον τοίχο του 3ου ορόφου του πρόσθετου κτιρίου της EGM και η δεύτερη τον τοίχο του πρώτου ορόφου της Αστυνομικής Εστίας. Μεγάλη καταστροφή αποτράπηκε από το γεγονός πως οι ρουκέτες δεν πέτυχαν το βενζινάδικο που υπάρχει ανάμεσα στα δύο κτίρια. Μετά από τις εκρήξεις μεταφέρθηκαν στην περιοχή μεγάλος αριθμός από αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής, των ειδικών δυνάμεων και των πληροφοριών που έθεσαν υπό κλοιό ασφαλείας τα δύο κτίρια.

Ειδικοί στα εκρηκτικά έκαναν έρευνες στην περιοχή, μήπως τυχόν υπάρξει και τρίτη έκρηξη. Επίσης στο σημείο του περιστατικού στάλθηκαν εμπλοκείς συχνοτήτων. Στο πρόσθετο κτίριο, λόγω λήξης ωραρίου υπήρχαν πολύ λίγα άτομα. Στην αστυνομική Εστία υπήρχαν και καλεσμένοι. Μετά από την έκρηξη, αυτοί που ήταν μέσα βγήκαν πανικόβλητοι έξω. Στην πόλη δόθηκε συναγερμός και πολλοί δρόμοι έκλεισαν για την κυκλοφορία.

Μεγάλη επιχείρηση άρχισε για την σύλληψη των επιτιθέμενων που έφευγαν μέσα από τους θάμνους. Από την έρευνα που έγινε στο σημείο από όπου πραγματοποιήθηκε η επίθεση βρέθηκαν μια τσάντα πλάτης, ρουκέτα που δεν πυροδοτήθηκε και ένα λάβαρο αριστερής οργάνωσης. Η ρουκέτα στάλθηκε για έρευνα. Εκτιμάται πως οι επιτιθέντες πανικόβλητοι από τις ισχυρές εκρήξεις έφυγαν από τον χώρο χωρίς να ρίξουν και την τρίτη ρουκέτα.

………………..

Μετά από τις πρώτες εκτιμήσει εντοπίστηκε πως η επίθεση έγινε από την DHKP-C. Οι επιτιθέμενοι μετά από την επίθεση με τις ρουκέτες, προσπάθησαν να χαθούν μέσα στον κόσμο, αλλά παρακολουθήθηκαν από αστυνομικούς. Επί της οδού Κόνια, συγκρούστηκαν με την αστυνομία με αποτέλεσμα να συλληφθούν, ο ένας νεκρός και ο άλλος τραυματίας.

……………..

A20230926

Εφ. Χουριέτ 21/9/2013

Previous Article

ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΤΖΑΜΙ ΜΕ ….ΩΡΑΙΟ ΔΙΑΚΟΣΜΟ

Next Article

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΜΟΥΦΤΕΙΑΣ ΞΑΝΘΗΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *