Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΚΛΗΡΗ Η ΖΩΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ

No Comments Share:

15-2-2011 Εφ. Ταράφ

Άκουσε κανείς την φωνή του Ντενίζ ;

Ο Ντενίζ που κατά την διάρκεια των διακοπών του σχολείου δούλευε για να βοηθήσει την οικογένεια του, μια μέρα πριν να αρχίσουν πάλι τα σχολεία, έπεσε θύμα τροχαίου την ώρα που πουλούσε γλυκά μπροστά από τα γκισέ του ΤΕΜ.

Την τελευταία μέρα των διακοπών, κατά την οποία οι 16 εκατομμύρια μαθητές δημοτικών και γυμνασίων ετοιμάζονταν να επιστρέψουν στα σχολεία τους, ο μαθητής Κοτσγιγίτ που πουλούσε γλυκά για να βοηθήσει την οικογένεια του να τα βγάλει πέρα, έχασε την ζωή του σε τροχαίο ατύχημα. Ο Κοτσγιγίτ που κατά τις 15 μέρες των διακοπών πουλούσε γλυκά μπροστά στα γκισέ του ΤΕΜ, προχθές το βράδυ παρασύρθηκε από ένα αυτοκίνητο με μεγάλη ταχύτητα. Ο Ντενίζ ήταν 13 χρονών. Η οικογένεια του χρόνια πριν είχε μεταναστεύσει από την πόλη Άγρι στο Ντούζτζε. Τον Ντενίζ τον αγαπούσαν πολύ καθώς ήταν το μόνο αγόρι από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας. Και ενώ πήγαινε στην 8η τάξη του δημοτικού στην Ντούζτζε, δούλευε για να βοηθήσει και την οικογένεια του. Ο Ντενίζ που προσπαθούσε να ελαφρύνει το βάρος στην οικογένεια του, έστω και βγάζοντας το χαρτζιλίκι του για το σχολείο, με την έναρξη των διακοπών εξαμήνου, άφησε την τσάντα του και αμέσως έτρεξε να δουλέψει. Η δουλειά του Ντενίζ ήταν επικίνδυνη. Έβγαινε από το σπίτι του και πηγαίνοντας στα διόδια του ΤΕΜ στο Καϊνασλί προσπαθούσε να πουλήσει γλυκά στους οδηγούς των οχημάτων. Η οικογένεια του τον ξεπροβόδιζε με ευχές και προσευχές κάθε φορά που πήγαινε στη δουλειά…Προχθές όμως στα γκισέ τελείωσε η σύντομη ζωή του.

Αγώνας για να πιάσει πελάτες

Οι διακοπές τέλειωναν. Ο Ντενίζ όπως και όλοι οι μαθητές περίμενε με ενθουσιασμό τη στιγμή που θα ξαναβρισκόταν με τους συμμαθητές του. Προχτές, τη τελευταία μέρα των διακοπών πήγε στα διόδια για να πουλήσει για τελευταία φορά γλυκά. Εκεί τον βρήκε το θανατηφόρο τροχαίο και του έκοψε τη ζωή. Λεωφορείο με αρ. πινακίδας 34 VM 8586 που οδηγούσε ο Μεχμέτ Σογιολου στο δρομολόγιο Κωνσταντινούπολη-Αμάσια, βγαίνοντας από τα διόδια χτύπησε τον Κότσγιγίτ που μόλις είχε πεταχτεί μπροστά. Ο Ντενίζ έχασε τη ζωή του κάτω από το λεωφορείο. Ποιος ξέρει ίσως πετάχτηκε στον αγώνα ενάντια σε άλλο παιδί, για να προλάβει τον πελάτη. Ο οδηγός του λεωφορείου συνελήφθη, ενώ οι ταξιδιώτες συνέχισαν με άλλο λεωφορείο. Η οικογένεια του Ντενίζ σύντομα έλαβε το άσχημο νέο. Όταν έφτασαν στον τόπο του ατυχήματος το γεμάτο αίματα σώμα του παιδιού τους είχε σκεπαστεί με εφημερίδες. Οι κραυγές έσκισαν τον αέρα.

Χτες στο σχολείο του αντί για τη χαρά της πρώτης μέρας, οι φίλοι του μέσα σε πόνο στόλισαν με λουλούδια το θρανίο του, ξεπροβοδίζοντας τον προς το τελευταίο του ταξίδι.

Previous Article

ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ

Next Article

ΦΤΗΝΗ Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *