Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΜΗΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

No Comments Share:

Εφ. Μπιργκιούν 18-6-2011

Χωρίς ενημέρωση για το τάφο δεν αποδίδεται λογαριασμός

Για 325η φορά οι Μητέρες του Σαββάτου συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Γαλατάσεράι και έθεσαν την υπόθεση του Βεϊσέλ Γκιουνέι ο οποίος εκτελέστηκε την εποχή της χούντας της 12ης Σεπτεμβρίου χωρίς όμως να αποδοθεί το σώμα του στην οικογένεια του. Οι συγγενείς των αγνοουμένων σχολίασαν επίσης και τα εκλογικά αποτελέσματα της 12ης Ιουνίου.

Η Χανιφέ Γιλντίζ -μητέρα του Μουράτ Γιλντίζ- ανέφερε πως ήταν μια δύσκολη εκλογική περιόδος κατά την οποία ένα άτομο έχασε τη ζωή του. Η Γιλντίζ αναρωτήθηκε αν η νέα κυβέρνηση θα κάνει βήματα για το θέμα των αγνοουμένων και είπε πως « Δεν ελπίζω. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους υποψηφίους του Μπλοκ (BDP). Πιστεύω πως οι βουλευτές του Μπλοκ θα φέρουν στην επικαιρότητα το θέμα μας¨.

 

Ο Ουμούτ Μπαχτσετζί –αδερφός του Ισμαήλ Μπαχτσετζί ανέφερε πως δεν περιμένει τίποτε από την νέα κυβέρνηση και είπε : ¨Εμείς πλέον γίναμε εδώ μια μεγάλη οικογένεια. Πλεόν δεν αναζητώ μόνο τον αδελφό μου αλλά όλους τους αγνοούμενους. Μέχρι να βρεθεί και ο τελευταίος θα είμαι εδώ σε αυτήν την πλατεία¨.

 

Μιλώντας εκ μέρους της Επιτροπής Αγνοουμένων ο Λεμάν Γιουρτσεβέν τόνισε ότι μέχρι να ανακοινωθεί που είναι ο τάφος του Βεϊσέλ Γκιουνέι δεν θα έχει υπάρξει απόδοση λογαριασμού της 12ης Σεπτεμβρίου. Ο Γιουρτσεβέν ανέφερε ότι παρά το ότι πέρασαν 31 χρόνια ακόμη συνεχίζονται οι πρακτικές της 12ης Σεπτεμβρίου και είπε : ¨ Ουσιαστικά τα απομεινάρια της 12ης Σεπτεμβρίου, οι νόμοι, οι φορείς και η πολιτική της παραμένουν όπως ήταν. Τα αιτήματα μας σχετικά με την 12η Σεπτεμβρίου δεν περιορίζονται στις καταθέσεις που έδωσαν οι Κενάν Εβρέν και Ταχσίν Σαχίνκαγιά. Αυτοί έχουν και το θράσος να λένε πως ¨Και σήμερα πάλι θα το έκανα¨. Διότι επί 31 χρόνια ζούνε σε ένα κλίμα που τους δίνει αυτό τι θράσος¨.

 

 

 

Ο Γιουρτσεβέν υπενθύμισε πως ο Βεϊσέλ Γκιουνέι συνελήφθη στις 28-12-1980 και χωρίς να του δοθεί δικαίωμα υπεράσπισης και δικηγόρου του επιβλήθηκε η θανατική ποινή.

……………….

 

Previous Article

ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ

Next Article

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *