Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΒΙΑ

0 σχόλια Share:

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 3-10-2011

Που είναι η Σ.Ο. ; Ποιος ήταν ο βιαστής ;

 Μπίτλις – Το 9 ετών κορίτσι Σ.Ο. βιάστηκε. Στα 10 της έγινε ¨μητέρα¨. Το μωρό λίγο αργότερα πέθανε. Δεν εντοπίστηκε ακόμη ο βιαστής και δικαιοσύνη δεν αποδόθηκε. Δεν είναι γνωστό αν η Σ.Ο. είναι ή όχι στην ζωή.

Ένα ακόμη παράδειγμα από την ανοιχτή πληγή της Τουρκίας, την σεξουαλική βία σε βάρος παιδιών, εμφανίστηκε στο Χιζάν του νομού Μπίτλις.

Σύμφωνα με την αναφορά της 22-3-2010 του κρατικού νοσοκομείου του Χιζάν, κορίτσι ονόματι Σ.Ο. γέννησε στο σπίτι του. Το 3,5 κιλών μωρό λίγο αργότερα πέθανε. Για ποιο λόγο πέθανε ακόμη δεν έγινε γνωστό. Άγνωστο ακόμη το ποιος βίασε την Σ.Ο.

ΔΕΝ ΛΗΦΘΗΚΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙ

Ένα ακόμη σημείο που προκαλεί εντύπωσε σε αυτό το περιστατικό σεξουαλικής βίας είναι ότι δεν λήφθηκε απόφαση προστασίας της Σ.Ο. Παρά το ότι σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα η Σ.Ο. όταν γέννησε ήταν 10 ετών, και ενώ ήταν γνωστή η εγκυμοσύνη της δεν είχε ληφθεί κάποια απόφαση προστασίας της.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η Σ.Ο ;

Η αναφερόμενη Σ.Ο δεν είναι γνωστό εάν είναι ή όχι στην ζωή.

Μιλώντας σχετικά με αυτό το θέμα στο ANF ο δικηγόρος μέλος του δικηγορικού συλλόγου Άγκυρας Σαχίν Αντακιαλίογλου, ανέφερε πως πρέπει η εισαγγελία του Χιζάν και το υπουργείο υγείας να εξετάσουν ενδελεχώς το θέμα. Ο Αντακιαλίογλου είπε πως είναι ανάγκη να ξαναγίνει έρευνα για το θέμα και πως ο Τουρκικός Ποινικός Κώδικας προβλέπει βαριές ποινές γι περιπτώσεις σαν της Σ.Ο.

………………

Η σεξουαλική βία σε βάρος των παιδιών αποτελεί μια ανοιχτή πληγή για την Τουρκία, καθώς έρευνες έχουν δείξει πως το 25% των κοριτσιών έως τα 18 τους χρόνια έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση, εκμετάλλευση και βία.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Με βάση έρευνα που έκανε η παιδιατρική σχολή του πανεπιστημίου του Κοτζάελι, εντύπωση προκαλεί ότι η επονομαζόμενη ¨αιμομικτική σχέση¨ ενδοοικογενειακής σεξουαλικής εκμετάλλευσης είναι σε ποσοστό πάνω από τον μέσο όρο του κόσμου. Έτσι ενώ το ποσοστό αιμομιξιών στις ΗΠΑ είναι 0,6%, στην Τουρκία είναι σχεδόν 3 φορές μεγαλύτερο, στο ποσοστό του 1,4%. Αν μάλιστα ληφθεί υπόψιν πως ο πληθυσμός των ΗΠΑ είναι 4,5 φορές όσο ο πληθυσμός της Τουρκίας, τότε γίνεται αντιληπτό το πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση.

 

Previous Article

¨ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ;¨

Next Article

ΠΤΩΣΗ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *