Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΟ ΕΞΠΡΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΝΥΚΤΙΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

No Comments Share:

Εφ. Ταράφ 2-7-2011

Όταν ήταν 14 χρονών του έκλεψαν 10 χρόνια από τη ζωή του

Η ζωή του Γιακούπ Κιοσέ άλλαξε στα 14 του χρόνια όταν μετείχε σε μια διαδήλωση στήριξης των Τσετσένων. Δικάστηκε αντιμετωπίζοντας θανατική ποινή και πέρασε 10 χρόνια στην φυλακή. Ο Κιοσέ τώρα ζητά λογαριασμό για τα χαμένα χρόνια του.

Ο Γιακούπ Κιοσέ το 1995 ήταν 14 χρονών. Πήγαινε στην 7η τάξη του λυκείου Ιμάμ Χατίπ. Συνελήφθη στην Αττάλεια επειδή μετείχε σε διαδήλωση στήριξης των Τσετσένων που είχε οργανώσει τότε το κόμμα της Ευημερίας. Υπέστη βασανιστήρια στην μιας εβδομάδας ανάκριση στην αντιτρομοκρατική της Αττάλειας. Λόγω των βασανιστηρίων δεν ενδιαφερόταν καθόλου για τον εαυτό του και υποχρεώθηκε να αναλάβει την ευθύνη για μια σειρά από βομβιστικές επιθέσεις. Η δια της βίας υπογεγραμμένη κατάθεση του αποτέλεσε επαρκές στοιχείο για την απόφαση φυλάκισης που έλαβε το δικαστήριο. Τοποθετήθηκε στις φυλακές Αττάλειας και για 10 χρόνια διαλύθηκε ανάμεσα στα 4 ντουβάρια. Τώρα ζητά απόδοση ευθυνών για αυτό.

 Περιγράφοντας στην Ταράφ αυτά που έζησε λέει : ¨Με ανέκριναν για επτά μέρες στην Αττάλεια με κλειστά τα μάτια. Μου είπαν πως « Θα σου περιγράψουμε κάποια πράματα κι εσύ θα τα δεχτείς». Μου είπαν «Θα πεις ότι είσαι μέλος της İBDA-C» και όταν δεν δέχτηκα με έδειραν, μου έριξαν νερό και με ξεγύμνωσαν μπροστά σε γυναίκα αστυνομικό. Με έβαλαν με το ζόρι να υπογράψω την κατάθεση που είχαν γράψει οι ίδιοι. Μάλιστα μου είπαν πως «Αν δεν αποδεχτείς την κατάθεση σου μπροστά στον εισαγγελέα, θα σε φέρουμε πάλι στην αστυνομία, θα σε ανακρίνουμε και θα βάλουμε στην φυλακή και την οικογένεια σου» .

Ο Κιοσέ αναφέρει πως όταν τον μετέφεραν στον εισαγγελέα αρνήθηκε την κατάθεση του, και συνεχίζει λέγοντας : ¨Με κρατούσαν ως ύποπτο για κάποιες βομβιστικές επιθέσεις που είχαν γίνει στην Αττάλεια. Παρά το ότι δεν είχα αποδεχτεί τις κατηγορίες με έβαλαν στην φυλακή της Αττάλειας. Εκεί με υποδέχτηκε ομάδα από 3 φύλακες που επειδή είχα μια φωτογραφία της Σεζέν Ακσού στην ταυτότητα μου με έδειραν άσχημα και μου ξύρισαν τα μαλλιά μου. Εκεί μετά από 13 μέρες στην απομόνωση, μεταφέρθηκα στις φυλακές Ναζιλλί.

Η εκδίκαση κράτησε 3 λεπτά

Και στις φυλακές Ναζιλλί με έδειραν. Παρά το ότι βάσει της νομοθεσίας θα έπρεπε να βρίσκομαι σε φυλακές ανηλίκων, με έβαλαν ανάμεσα σε φονιάδες και εμπόρους ναρκωτικών. Μετά από κάποιο διάστημα ήρθε και το κατηγορητήριο. Με κατηγορούσαν για ¨ανατροπή της συνταγματικής τάξης του κράτους¨. Αντιμετώπιζα θανατική ποινή. Λίγους μήνες μετά με έφεραν ενώπιον του Δικαστηρίου Εθνικής Ασφάλειας Σμύρνης. Η εκδίκαση κράτησε 3,5 λεπτά. Για εγκλήματα που δεν διέπραξα μου επιβλήθηκε η θανατική ποινή. Δύο μέρες αργότερα έγινε το πραξικόπημα της 28ης Φεβρουαρίου. Είχα πατήσει τα 15 χρόνια. Την δεύτερη μέρα μετά την 28η Φεβρουαρίου ένας αξιωματικός με πήγε στη αυλή. Εκεί υπήρχε μια αγχόνη, Γυρνά και μου λέει : ¨Εδώ μπορεί να σε κρεμάσουν¨.

Ένας φίλος του σκοτώθηκε

Ο Κιοσέ υπό το βάρος της θανατικής ποινή ήρθε αντιμέτωπος με πολλά πικρά περιστατικά στις φυλακές : ¨Από τις φυλακές Ναζιλλί με έστειλαν στις φυλακές τύπου F στην Μπαντίρμα και με έβαλαν στο κελί της İBDA-C. Τότε ήταν που πραγματοποιήθηκε η αστυνομική επιχείρηση ¨Επιστροφή στην ζωή¨. Ήμουν 19 χρονών και τραυματίστηκα βαριά. Ένας φίλος μας γιατρός που θα αποφυλακιζόταν σε ένα μήνα δολοφονήθηκε κατά την επιχείρηση. Ακολούθως μας έστειλαν στα ¨φέρετρα¨ των φυλακών τύπου F στο Εσκισεχίρ. Από εκεί την ώρα που με μετέφεραν στον εισαγγελέα να καταθέσω για αυτά που είχαν γίνει στις φυλακές της Μπαντίρμα φώναξα το σύνθημα ¨Το κράτος-δολοφόνος θα λογοδοτήσει¨. Μαθαίνοντας το αυτό από τον τύπο ο εισαγγελέας του DGM- Άγκυρας Νουχ Μετέ Γιουξέλ, υπέβαλε μήνυση για ¨διενέργεια προπαγάνδας τρομοκρατικής οργάνωσης¨. Αργότερα οι δίκες έγιναν δύο. Έτσι εκτός από τη θανατική ποινή ¨έφαγα¨ και άλλα οκτώ χρόνια. Όταν μεταφέρθηκα στις φυλακές τύπου F στο Μπόλου, ο διευθυντής των φυλακών Αλή Σερέφ Γκιούλ μου είπε : ¨Εγώ είμαι άνθρωπος του Γεσίλ (σημ μεταφρ : παρατσούκλι του Μαχμουτ Γιλντιρίμ, του πλέον διαβόητου κρατικού δολοφόνου-ασύλληπτος), για σένα δεν έχει ησυχία εδώ.

Το 2005 και ενώ είχε εκτίσει 10 χρόνια στην φυλακή οι ποινές που του είχαν επιβληθεί κρίθηκαν άδικες και απορρίπτονται. Δεν τελειώνουν όμως εδώ αυτά που τράβηξε. Συνεχίζεται ακόμη στο 12 Κακουργιοδικείο Κωνσταντινούπολης η δίκη του με την κατηγορία της ¨ίδρυσης οργάνωσης στην φυλακή¨ στην οποία αντιμετωπίζει 20 χρόνια φυλάκισης.

 

Previous Article

ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Next Article

ΝΕΚΡΟΣ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΠΥΡΑ ΤΟΥ ΠΚΚ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *