Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΣΕΡΚΕΖΩΝ

No Comments Share:

Αίτημα για εκπαίδευση στην μητρική γλώσσα από τους Τσερκέζους

 Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καυκασιανών Συλλόγων Βατζίτ Καντίογλου ανέφερε πως θέλουν μετάσχουν ενεργά στην διαδικασία του νέου συντάγματος και δηλώνει πως ¨Ως αποτέλεσμα των πολιτικών αφομοίωσης σε βάρος του Τσερκέζικου λαού, ζητάμε η γλώσσα μας που μας έκαναν να την ξεχάσουμε να αρχίσει να διδάσκεται από τους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία, η διδασκαλία της να μπει στο σύνταγμα και να αποδοθούνε ξανά τα τσερκέζικα τοπωνύμια.

Ζητείται επίσης να αφαιρεθεί ο όρος ¨προδότης¨ μπροστά από το όνομα του Τσερκέζ Ετέμ ο οποίος κατά την εποχή της ίδρυσης της Δημοκρατίας λόγω διχογνωμίας με τον Ατατούρκ είχε εξουθενωθεί.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καυκασιανών Συλλόγων Βατζίτ Καντίογλου δηλώνει πως πρέπει στο νέο σύνταγμα να δοθεί και η ταυτότητα των Τσερκέζων. Δηλώνει μάλιστα πως ετοίμασε ένα κείμενο σχετικά με τις εργασίες για το νέο σύνταγμα που το πρόσφερε στην Επιτροπή Προσέγγισης, και λέει πως του ήρθε και πρόσκληση από την βουλή για να μετάσχει στην διαδικασία.

Ο Καντίογλου αναφέρει πως συμβουλεύτηκε τους Τσερκέζους που ζούνε στην Τουρκία, πως πήρε τις απόψεις τους και με αυτές σχημάτισε έναν φάκελο που πρόσφερε στα πολιτικά κόμματα της βουλής.

 ΝΑ ΔΟΘΟΥΝΕ ΠΙΣΩ ΟΙ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ

Ο Καντίογλου ανέφερε πως πήρε πρόσκληση για να παρουσιάσει προφορικά τις απόψεις του στην Επιτροπή Προσέγγισης της Βουλής και λέει : Οι Τσερκέζοι θέλουν να παίξουν ενεργό ρόλο στην διαδικασία για το νέο σύνταγμα. Οι Τσερκέζοι λόγω της εφαρμοζόμενης μέχρι σήμερα πολιτικής αφομοίωσης ξέχασαν την γλώσσα τους, τα ήθη και τα έθιμα τους…..¨

…………………….

Ο Καντίογλου τόνισε πως οι Τσερκέζοι θέλουν να μπορούνε να παίρνουν επώνυμα στην γλώσσα τους, πως ζητάνε να αποδοθούνε ξανά τα τοπωνύμια που ήταν στα τσερκέζικα

…………….

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 9-1-2011

Previous Article

ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΒΡΑΣΜΟΥ

Next Article

Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΓΕΡΟΥΣΙΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *