Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Τσαμάν : ¨Η πείνα εξυπηρετεί την υπακοή¨

No Comments Share:

………..

Ο Ερντογάν κράτησε την υπόσχεσή του. Έπραξε σύμφωνα με την απειλή “Εγώ δεν θα το αφήσω αυτό έτσι” που είχε πει. Στρίμωξε τη ζωή του Τζαν Ντουντάρ και της συζύγου του Ντιλέκ Ντουντάρ, τους απέκοψε από την πατρίδα τους, ακύρωσε τα διαβατήριά τους κατέσχεσε την περιουσία τους και τους τιμώρησε με τρομερές ποινές.

Υπάρχουν εκατοντάδες δημοσιογράφοι σαν τον Τζαν Ντουντάρ και μοιράζονται την ίδια μοίρα μαζί του. Οι Αχμέτ Αλταν, Χινταγιέτ Καρατζά, Μεχμέτ Μπαρανσού, Μουμταζερ Τουρκικές, Σεντάτ Λατζινέρ και εκατοντάδες άλλοι δημοσιογράφοι βρίσκονται στην ίδια μοίρα με τον Τζαν Ντουντάρ. Οι παράνομοι για να κρύψουν τις παρανομίες τους κλείνουν τα μάτια τα αυτιά και το στόμα των ανθρώπων. Η απόφαση του δικαστηρίου του αποκαλύπτει σαφώς.

Με ένα απίστευτο παιχνίδι η κοινή γνώμη της Τουρκίας είναι ακόμη στην ύπνωση του καθεστώτος και οι άνθρωποι συνεχίζουν τη συνηθισμένη ζωή τους ασχολούμενοι με τις καθημερινές ιστορίες τους. Ειδήσεις ταμπλόιντ, άνθρωποι που προσποιούνται πως όλα είναι κανονικά, πού επιδιώκουν τα χρήματα, που προβληματίζονται για το ψωμί στο τραπέζι τους και επιλέγουν να μην ενδιαφέρονται για την πολιτική. Στο περιβάλλον αυτό το καθεστώς παγιοποιείται. Το πεδίο της ελευθερίας στενεύει, και τα εκατομμύρια των ανθρώπων που πιστεύουν πως αυτό το πεδίο δεν έχει καμία σημασία για τους ίδιους, δεν ενδιαφέρονται ούτε για τα προβλήματα του Τζαν Ντουντάρ, ούτε για τα προβλήματα των άλλων θυμάτων.

“Είστε στη χώρα του προέδρου πατέρα σας. Κλείστε τα μάτια σας και κάντε το καθήκον σας. Η Τουρκία είναι μεγάλη χώρα. Το κράτος είναι ισχυρό. Ποιοι είστε εσείς ! Τι είναι το αυτοκίνητο που ανεβήκατε ; Πόσα χρήματα έχετε στην τσέπη σας ; ” Ο κόσμος τα ξέρει αυτά πολύ καλά. Κανείς δεν θέλει να αναλάβει προσπάθεια. Γιατί να το κάνει; Η ελευθερία είναι μία πολύ αφηρημένη έννοια ! Δεν μπορείτε να την φάτε . Αλλά τα μακαρόνια που σας δίνουν μπορείτε να τα βράσετε και να τα φάτε. Όπως και τα κάρβουνα που μοιράζουν μπορείτε να τα κάψετε και να ζεσταθείτε.

Η αναποτελεσματική οικονομική πολιτική δεν είναι ο μόνος λόγος για τον οποίον τέτοια καθεστώτα κρατούν τους ανθρώπους σε φτώχεια. Υπάρχει ένας κύκλος τον οποίον διατηρούν εσκεμμένα και συνειδητά. Η φτώχεια εκτρέφει την αφοσίωση. Η πείνα εξυπηρετεί την υπακοή. Η φτώχεια αυξάνει τη λατρεία της εξουσίας. Σε μία πολιτική κουλτούρα όπου είναι αποδεκτό αυτός που έχει το δάχτυλό του στο μέλι να το γλύφει, αυτά θεωρούνται κανονικά. Ο Πρόεδρος είναι ο πατέρας σας και οι επικεφαλής σας “κρατικοί αξιωματούχοι”, σας λένε τι επιβάλλεται να κάνετε και το ποτέ να το κάνετε. Ανοίξτε τα μάτια σας και δείτε. Αλλά μην ανοίγετε το στόμα σας. Αν η κουβέντα είναι ασήμι η σιωπή είναι χρυσός. Γνωρίζετε πως εκείνους που λένε την αλήθεια τους διώχνουν από παντού.

Και όποιος δεν πιστεύει μπορεί να ρωτήσει τον Τζαν Ντουντάρ.

…..

…..

Μεχμέτ Εφέ Τσαμάν  24/12/2020

İtiraf – Tr724

Previous Article

Μαχαιριά στον πρωταθλητή Τούρκο μποξέρ που επέκρινε τον Ερντογάν στην Γερμανία…

Next Article

Η ΕΕ παρέτεινε τα προγράμματα στήριξης για τους μετανάστες στην Τουρκία

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *