Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨ΑΚΟΜΗ 15 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΖΑΜΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ¨

0 σχόλια Share:

¨Μεγάλο το έλλειμμα τζαμιών στην Τουρκία : Χρειάζονται ακόμη 15 χιλιάδες¨

 

Ο Ρετζέπ Κιγιάκ πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τζαμιών και Μαθημάτων Κορανίου, δήλωσε πως βασικά στα μεγάλα αστικά κέντρα χρειάζονται ακόμη σχεδόν 15 χιλιάδες τζαμιά.

Παρά το ότι η κυβέρνηση τα τελευταία 10 χρόνια άνοιξε περίπου 7.500 χιλιάδες τζαμιά, και παρά το ότι στην Κωνσταντινούπολη αναλογεί ένα τζαμί σε 1,74 τετραγωνικό χιλιόμετρο, η Ομοσπονδία Τζαμιών και Μαθημάτων Κορανίου, υποστήριξε πως χρειάζονται και άλλα τζαμιά. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τζαμιών και Μαθημάτων Κορανίου Ρετζέπ Κιγιάκ, παραβλέποντας τα στοιχεία της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων που κάνουν λόγο για 85.600 τζαμιά στο σύνολο της χώρας, υποστήριξε πως χρειάζονται ακόμη 15 χιλιάδες τζαμιά, με προτεραιότητα στις μεγάλες πόλεις. Ο Κιγιάκ είπε πως στο σύνολο της χώρας υπάρχουν 85 χιλιάδες τζαμιά και 15 χιλιάδες μεστζίτ, και ότι καθώς το ¼ των τζαμιών βρίσκονται σε αγροτικές περιοχές, στις πόλεις δεν υπάρχει επαρκής αριθμός τζαμιών.

¨ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΤΑ ΤΖΑΜΙΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ¨

Ο Κιγιάκ υποστήριξε πως ο νομός Κωνσταντινούπολης σε σχέση με τον πληθυσμό του, είναι ο νομός με τα λιγότερα αναλογικά τζαμιά, και ότι δέονται πολλά παράπονα για την έλλειψη χώρων προσευχής σε περιοχές πυκνοκατοικημένες. Ο Κιγιάκ υποστήριξε πως ¨Αυτή τη στιγμή υπάρχει ανάγκη για 15 χιλιάδες τζαμιά με προτεραιότητα στα αστικά κέντρα¨ και υπογράμμισε πως εργάζονται για να φτάσουν σε επαρκή αριθμό τζαμιών.

……………

 Haber.sol.org.  29/4/2013

Previous Article

ΛΙΓΟ ΑΣΧΗΜΑ ΤΟΥ ΗΡΘΕ Ο ΧΩΡΙΣΜΟΣ…

Next Article

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΣΠΙΛΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΧΑΡΟΠΑΛΕΥΕΙ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *