Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Μπακλαβάς : Αντί φιστικιών βαμμένα & ξεραμένα μπιζέλια και αντί βουτύρου λιωμένο λίπος ουράς…

No Comments Share:

Απίστευτες νοθείες στον μπακλαβά ! Δείτε τι προσθέτουν μέσα

Ο Ουγουρ Τοπρακ-πρόεδρος του Δ.Σ. των μηχανικών τροφίμων Σμύρνης, δήλωσε πως σε κάποιους μπακλαβάδες αντί του βουτύρου χρησιμοποιούνται ζωικά τρόφιμα.. Ο Τοπρακ δήλωσε : ” Στην αγορά η τιμή της ζάχαρης και η τιμή του φιστικιού από το Αντεπ, είναι καθορισμένες. Ο καταναλωτής όταν αγοράζει σιροπιαστά γλυκά οπωσδήποτε πρέπει να κάνει έναν μαθηματικό υπολογισμό. Αν η τιμή του προϊόντος είναι κάτω από τις τιμές των υλικών του, τότε σίγουρα υπάρχει κάποια απομίμηση ή νοθεία….. Στα γλυκά που περιέχουν γάλα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με χρήση χαμηλής ποιότητας λιπαρού γάλακτος και με υπερβολική χρήση νισεστέ. Στα σιροπιαστά γλυκά αντί των φιστικιών, γίνεται χρήση βαμμένων και ξεραμένων μπιζελιών και φασολιών από σόγια. Αντί για καρύδια χρησιμοποιούνται φιστίκια τα οποία τα βάφουν. Επίσης αντί του φυτικού λίπους χρησιμοποιούνται ζωικά λίπη και μαργαρίνη. Η πώληση τέτοιων νοθευμένων προϊόντων αποτελεί οικονομική εξαπάτηση του καταναλωτή. Αν τα τεχνητά γλυκαντικά είναι στην απαιτούμενη ποσότητα, δεν αντιμετωπίζουμε περιπτώσεις τροφικής δηλητηρίασης από τα τρόφιμα αυτά. Ταυτόχρονα όταν αγοράζονται προϊόντα είναι απαραίτητο να δίνεται προσοχή στην ζάχαρη που έχει βάση το νισεστέ. Πρέπει κατά το δυνατόν να γίνεται χρήση της ζάχαρης που παράγεται από το παντζάρι. Η ζάχαρη που προέρχεται από τον νισεστέ μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για παχυσαρκία, λίπος στο συκώτι, διαβήτη και καρκίνο. Το πλέον διακριτό χαρακτηριστικό της χρήσης του είναι το αίσθημα καψίματος στο στόμα…..”

Ο παραγωγός γλυκών Μπεσίρ Ακσοι, αναφέρει πως οι πολίτες πρέπει να αγοράζουν από τα μέρη που γνωρίζουν και λέει : ¨Όλοι ξέρουμε πως στα γλυκά υπάρχει νοθεία. Η πραγματική τιμή των φιστικιών είναι από 200 λίρες και πάνω. Ο μπακλαβάς με φιστίκι πρέπει να πουλιέται τουλάχιστον 90 με 120 λίρες. Αν όμως χρησιμοποιηθούν υλικά δεύτερης και τρίτης τάξης ή άλλα που μοιάζουν με φιστίκι τότε εύκολα μπορεί να πουληθεί φτηνά. Το ίδιο ισχύει και για τους μπακλαβάδες με καρύδι. Υπάρχουν ποιότητες και στα καρύδια, υπάρχουν κάποια εισαγόμενα και κάποια λίγο πιο παλιά. Πολύ σημαντικό επίσης στα γλυκά είναι το βούτυρο. Κάποιοι εξαπατούν τον καταναλωτή και αντί για βούτυρο, χρησιμοποιούν άρωμα βουτύρου, ή αναμιγνύουν λιωμένο λίπος ουράς ή μαργαρίνες. Τα άτομα αυτά βλάπτουν το επάγγελμά μας.
……
Για να πουληθεί μπακλαβάς με βούτυρο πρέπει να πουλιέται τουλάχιστον στις 100 λίρες. Βλέπουμε όμως πως στην Σμύρνη σε πολύ λίγα μέρη πουλιέται στις 100 λίρες και αυτό δείχνει πως οι περισσότεροι χρησιμοποιούν νοθευμένο βούτυρο. Επίσης μερικές φορές τα χρώματα που χρησιμοποιούνται στους μπακλαβάδες χρησιμοποιούνται με τρόπο ώστε με το χρώμα γίνονται πιο ελκυστικοί. Βλέποντας όμως φτηνή τιμή γίνεται αντιληπτό πως υπάρχει νοθεία.¨
……
……

https://www.yeniakit.com.tr/haber/tatlida-akilalmaz-hile-icine-bakin-ne-katiyorlar-1254667.html

23/5/2020

Previous Article

ΕΒΡΟΣ: ναι στη σοβαρότητα, όχι στην ηττοπάθεια!

Next Article

Τηλεγραφικές ειδήσεις από Τουρκία

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *