Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Επί ώρες στην ουρά για φτηνό μπακλαβά

No Comments Share:

Σηκώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες και σχημάτισαν τεράστια ουρά για μέτρα για να πάρουν φθηνά γλυκά.

Στο Εσένλερ της Κωνσταντινούπολης, εκείνοι που ήθελαν να αγοράσουν φθηνά γλυκά περίμεναν στην ουρά από τις πρώτες πρωινές ώρες σχηματίζοντας τεράστια ουρά μπροστά από το ζαχαροπλαστείο. Οι πολίτες αγνόησαν τον κανόνα κοινωνικής αποστασιοποίησης για να πάρουν γλυκά που πωλούνταν πολύ φθηνότερα από την αγορά.

Πολλοί άνθρωποι περίμεναν στην ουρά τις πρώτες πρωινές ώρες για μπακλαβά, ο οποίος πωλήθηκε πολύ φθηνότερα από την αγορά στη Εσένλερ. Ο κανόνας της κοινωνικής αποστασιοποίησης αγνοήθηκε στην τεράστια ουρά που σχηματίσθηκε μπροστά από το ζαχαροπλαστείο.

“ΌΛΟΙ HΡΘΑΝ ΝΩΡΙΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ”

“Ήρθαμε νωρίς”, είπε ένα άτομο στην ουρά για τα γλυκά. Άλλωστε, χθες δεν είχε μείνει τίποτε. Ειλικρινά δεν περίμενα τόσο μεγάλη ουρά τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι φίλοι ήρθαν πολύ νωρίς, όλοι ήρθαν νωρίς επειδή δεν έμεινε τίποτα. Όλοι ήρθαν για να πάρουν γλυκά επειδή αναμένεται να βγουν”, είπε.

“ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΑ-ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ”

Ο Αϊχάν Γιαπράκ, ο οποίος δήλωσε ότι αν και το σπίτι του είναι κοντά στο ζαχαροπλαστείο, μπήκε στην ουρά από νωρίς. «Όλοι περιμένουν στην ουρά πριν ανοίξει. Έχει πολύ κόσμο εδώ και μια-δυο μέρες. Έτσι είναι δηλαδή από νωρίς το πρωί και όσο περνούν οι ώρες πιο πολύς κόσμος θα έρχεται» δήλωσε.

https://www.haberler.com/baklavaci-onunde-metrelerce-uzunlukta-sabah-14127377-haberi/

12/5/2021

Σχόλιο:Ιδού λοιπόν τα χάλια της γείτονος χώρας: από τα ξημερώματα στην ουρά για φθηνό… μπακλαβά! Μη έχοντας λοιπόν τη δυνατότητα να καλύψουν όχι μόνο τις λιγότερο βασικές (βλ. γλυκά), αλλά ούτε καν τις θεμελιώδεις ανάγκες επιβίωσης αλλά ούτε και τις οι Τούρκοι απελπισμένοι ψάχνουν οποιαδήποτε ευκαιρία προκειμένου να επωφεληθούν. Η κατάσταση θυμίζει λίγο Βενεζουέλα όπως η οικονομική ανέχεια σε συνδυασμό με τα υψηλά ποσοστά πληθωρισμού οδηγεί αναπόδραστα στην εμφάνιση παρόμοιων καταστάσεων με τα απεικονιζόμενα στις φωτογραφίες. Οι υποστηρικτές του Ερντογάν θα έπρεπε να σκεφτούν πολύ καλά τις κινήσεις τους και να εγκαταλείψουν τις νεοοθωμανικές βλέψεις τους καθώς αυτές είναι ιδιαίτερα επιβλαβείς για τον ίδιο το λαό τους.

Μετάφραση/Σχόλιο: Δημήτριος Ι. Αμανατίδης

Previous Article

Μόνιμη και επιδοτούμενη εγκατάσταση λαθραίως εισερχομένων…

Next Article

Τουρκόψυχοι Έλληνες πολίτες σε διαδήλωση κατά του Ισραήλ στην Τουρκία…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *