Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΘΗΤΕΙΑ

No Comments Share:

Κάθε Τούρκος γεννά στρατιώτη και δεν αγαπά τους αντιρρησίες

Έρευνα που διεξήγαγε το πανεπιστήμιο Μπιλκγί μαζί με το Ινστιτούτο Ε.Ε. και την Κόντα, με συνεντεύξεις πρόσωπο με πρόσωπο με 2.775 άτομα αποκάλυψε τις αντιλήψεις για τον στρατό και την θητεία στην Τουρκία. Μερικά από τα ενδιαφέροντα αποτελέσματα της έρευνας είναι τα εξής :

Το 73,5% των ερωτηθέντων πιστεύουν πως οι Τούρκοι είναι στρατιωτικό έθνος. Το 73,8% πιστεύει πως δεν χρειάζεται οι γυναίκες να κάνουν στρατιωτικό. Το 78,8% όταν ρωτήθηκε ¨Έχετε ακούσει τίποτε σχετικά ή ξέρετε τίποτε για τους αντιρρησίες συνείδησης¨ απάντησε ¨όχι¨. Στην ερώτηση εάν πρέπει τα προσωπικά πιστεύω να αποτελούνε λόγο απόρριψης της στρατιωτικής θητείας, το 81,8% απάντησε ¨όχι¨. Στην ερώτηση εάν πρέπει να αποτελεί επιλογή για όλους το να μπορούνε πληρώνοντας χρήματα να κάνουν θητεία ενός μηνός, το 60% είπε ¨όχι¨, ενώ στην ερώτηση εάν πρέπει να καταργηθεί η υποχρεωτική θητεία και να πηγαίνουν στο στρατό μόνο όσοι το επιθυμούνε, αρνητική απάντηση έδωσε το 74,1 %.

Στην άποψη ¨Αν δεν ήταν υποχρεωτική η θητεία δεν θα πήγαινα¨, οι διαφωνούντες ήταν 63,4%, οι σύμφωνοι 26,4% και οι εν μέρει σύμφωνοι 6,2%.

Το 44,1% αποδέχεται την δημιουργία επαγγελματικού στρατού.

Στην άποψη ¨Ανεξαρτήτως σεξουαλικών προτιμήσεων όλοι πρέπει να κάνουν την θητεία τους, ακόμη και οι ομοφυλόφιλοι¨, ¨δεν συμφωνώ¨ είπαν το 61,8%, ¨συμφωνώ¨ το 19,5%, και ¨εν μέρει συμφωνώ¨ το 11,3%.

Σχετικά με την εμπιστοσύνη τους στο κοινοβούλιο και στον στρατό τα ποσοστά είναι για το μεν κοινοβούλιο 53,6% και για τον στρατό 66,2%. Την εμπιστοσύνη στον στρατό ακολουθεί με 65,2% η αστυνομία. Το 18,2% των μετεχόντων απάντησε πως δεν εμπιστεύεται τον στρατό. Το 55,8% απάντησε πως ¨αν χρειάζεται να μπορεί να κάνει πραξικοπήματα¨.

Το 45,5% απάντησε θετικά στην ερώτηση εάν πιστεύει πως υπήρξε οργάνωση Εργκενέκον. Στην άποψη ¨Πιστεύω πως στην υπόθεση Εργκενέκον, οι εισαγγελείς, δικαστές και αστυνομικοί φέρθηκαν έπραξαν βάσει των νόμων¨ το 38,5% απάντησε πως ¨δεν συμφωνώ¨.

Εφ. Ραντικάλ 26-11-2011


Previous Article

ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Next Article

ΙΡΑΝ : ¨ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *